I després

Remodelació de la placeta Sant Joan aquesta tardor

Compartiu aquesta història

Segons informa el diari El Punt Avui, la millora de la placeta de Sant Joan, un espai pendent d’endreçar des que es va fer de vianants la rambla Vidal de Sant Feliu, es desencallarà en les pròximes setmanes. El principal obstacle de l’obra era el trasllat del transformador elèctric semisubterrani, que condicionava la reurbanització de la plaça en un únic nivell. L’actuació s’ha ajornat fins ara, i un cop superada la temporada estival, la regidora d’Urbanisme, Dolors Ligero, diu que volen emprendre l’obra aquesta tardor.

Abans, però, volen sotmetre la reorganització dels espais i els nous usos a les opinions de veïns i comerciants. Ligero diu que valoren “la participació ciutadana i encara més per una plaça tan cèntrica i emblemàtica”. La intenció és presentar-los el projecte en una trobada abans que acabi aquest mes, i la novetat més destacada és la proposta de soterrar la bateria de contenidors de residus que ara hi ha al bell mig de la placeta.

Contenidors soterrats

“No hi havia l’opció de repartir els contenidors entre els carrers adjacents, perquè són de vianants, bastant estrets i els camions de recollida no hi poden passar”, argumenta la regidora. L’alternativa escollida és un sistema per amagar els recipients sota terra i fer-los pujar amb un mecanisme que s’accionarà des dels mateixos camions de recollida.

Ligero creu que la solució serà satisfactòria, perquè fins ara als contenidors es diposita la brossa de força habitatges i comerços i, sobretot a l’estiu, sovint arriben al límit de capacitat i generen una imatge negativa en plena zona turística i comercial.

El pressupost global de l’obra és de 400.000 euros, repartits a parts iguals entre la despesa de la reurbanització i la del desmantellament i trasllat del transformador fins al nou emplaçament de l’antic hospital. A més de la reforma de la plaça, la regidora avança que també s’actuarà en el tram inicial de la carretera de Girona, que d’ençà de la reurbanització del centre ja està restringit només als vianants i als vehicles dels residents.

Pel que fa a les obres de la plaça del Puig, l’altra gran actuació urbanística en curs a la ciutat, els treballs ara se centren a reurbanitzar els tres carrers que la delimiten i Ligero preveu que pugui quedar enllestida cap a finals d’aquest any.

El més llegit

I després