I després

Problemes al soterrani de l’aparcament del mercat de SFG

Compartiu aquesta història

La setmana passada l’alcalde de Sant Feliu, Joan Alfons Albó, anunciava els problemes a l’ascensor i de subministrament elèctric que estaven patint els usuaris de l’aparcament soterrat del mercat .Tot i que l’alcalde preferia no fer públic el nom de l’empresa, es tracta de Pàrking Marquina GIC S.A. que es va encarregar de gestionar la concessió dels 92 aparcaments de la planta -2 (destinada exclusivament a particulars que fan ús exclusiu en el termini de fins a 75 anys de concessió que es va acordar amb l’Ajuntament).

Un cop que l’empresa ha completat la concessió de les places d’aparcament, s’ha desentès de fer-ne el manteniment que es considera que portava implícita l’adjudicació que, mitjançant concurs públic, va guanyar l’esmentada empresa per a la construcció i explotació de l’aparcament.

Ha coincidit que l’empresa, sembla ser que ha canviat de propietat (i sembla que de nom) i podria estar fent una interpretació en la línia que, un cop completada la construcció i adjudicació de la totalitat de les places, quedaria resolta la seva responsabilitat.

Actualment les places ja estan exhaurides i darrerament s’han produït impagaments que han afectat al subministrament de serveis bàsics com l’elèctric i l’ascensor que, en ser tallats, l’Ajuntament ha intermediat amb les companyies subministradores però ja fa mesos que Pàrking Marquina no respon als requeriments verbals per la qual cosa l’alcalde ha redactat un decret en què insta a l’empresa a resoldre els problemes.

En el Facebook l’alcalde dona a entendre que, en el cas que no hi hagi una resposta immediata, es farà ús de la garantia dipositada per l’empresa (d’uns 85.000 euros segons apunta) per fer front a les despeses dels consums no liquidats així com dels treballs de manteniment realitzats de forma subsidiària.

El text de l’alcalde al Facebook:

L’empresa concessionària del pàrking de la plaça mercat (la que el va construir, no Dornier), entre altres coses ha deixat de pagar el telèfon de l’ascensor, per aquest motiu (per seguretat) no funciona. Li hem obert un expedient per imposar una sanció i paral•lelament utilitzarem la fiança que en el seu moment va dipositar a l’Ajuntament (uns 85.000€). També ha deixat de pagar el subministrament elèctric, per la qual cosa es va d’impedir que Endesa ens deixés el pàrking sense llum: a banda dels problemes de seguretat hauria suposat aturar les bombes que de manera intermitent retiren aigua, i per tant inundar la segona planta. L’empresa en qüestió ha canviat de mans.

Còpia del decret redactat el passat divendres
(Cliqueu a sobre per ampliar els documents)

El més llegit

I després