I després

RECUPERAT AMB UN DESFIBRIL.LADOR A SFG

Compartiu aquesta història

La ràpida actuació d’un metge que es trobava a Sant Feliu de Guíxols de vacances i d’un home que passejava amb la seva família va permetre recuperar un home de 46 anys que estava patint una aturada cardíaca el 26 de desembre, ha informat avui Dipsalut (Diputació de Girona).
Seguint els protocols d’actuació i aplicant els seus coneixements mèdics, el metge va començar les maniobres de reanimació en veure que l’home no reaccionava. Mentrestant, un home que passejava amb la seva família va córrer a buscar un desfibril·lador automàtic que hi ha instal·lat a prop de la zona dels fets i que poc després va poder aplicar a l’home que va aconseguir ser recuperat. Més tard, el pacient va ser traslladat a un centre hospitalari.
El ciutadà que va contribuir a recuperar l’home que va patir l’aturada cardíaca agraeix que sigui tan senzill usar un desfibril·lador. Precisament, tots els aparells que Dipsalut ha implantat als municipis de la demarcació de Girona són automàtics. Els DEA analitzen el ritme cardíac de la víctima i, tot sols, determinen si és convenient donar-li una descàrrega elèctrica per poder recuperar el ritme normal del cor i permetre que torni a bombar la sang. Mai fan la descàrrega si no és necessària. És a dir, no hi ha possibilitats d’error.
Fins al moment, aquests aparells i la ràpida intervenció dels cossos de primera resposta i dels ciutadans ja ha permès recuperar 27 persones que havien patit un problema cardíac. El programa “Girona, territori cardioprotegit” ha suposat la implantació de 747 desfibril·ladors d’ús públic arreu de les comarques gironines.
Dipsalut, a més, acaba de crear l’aplicació per a mòbils i tauletes “DEACAT”, que permet localitzar el desfibril·lador més proper i indica com arribar-hi. A més, facilita la trucada a Emergències i dóna instruccions per atendre la persona que ha patit l’aturada cardíaca i per utilitzar idòniament el desfibril·lador. L’aplicació es pot descarregar gratuïtament des de les plataformes AppStore i GooglePlay.

 

El més llegit

I després