I després

NOTA DE L’ALCALDE SOBRE ELS 6 MESOS DE GOVERN

Compartiu aquesta història

Després de l’aprovació del pressupost i del seguit de notes publicades pels grups de l’oposició, en les darreres setmanes fent referència especialment al pressupost, en les darreres hores l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas ha enviat als mitjans una extensa nota en la qual fa balanç dels primers sis mesos de legislatura, desglossa l’esperit del pressupost i aposta pels projectes de futur que pensa impulsar el seu govern:
“ Ja han passat 6 mesos des del canvi de Govern a Sant Feliu de Guíxols. Sis mesos en els quals el nou Equip de Govern (TSF, ERC i PSC) hem establert les bases del què ha de ser el canvi en positiu a la nostra Ciutat. I ho hem fet amb un esforç diari i una feina constant per part de tots els regidors i regidores. Arremangant-nos, treballant de valent i afrontant les dificultats de cara.
Posar ordre no es fa d’un dia per l’altre. El camí es fa caminant i per demostrar-ho, hem volgut aprovar el Pressupost municipal abans d’acabar l’any, tal com ens vam comprometre. Aprovar els números abans de començar l’any, que hauria de ser normal en qualsevol Ajuntament, aquí no passava. Una fita que només s’havia aconseguit una vegada en la història de la democràcia a la nostra ciutat (2010). Tota una declaració d’intencions que indica que anem per feina: amb rigor i sense aturador. I el Pressupost és una eina bàsica pel funcionament de la ciutat.

Les persones i els serveis socials, primer
El pressupost 2016 que fixa les seves prioritats en el serveis a les persones i en el manteniment d’infraestructures a la ciutat, com a eixos principals. Les persones primer, i la ciutat al dia, neta, en condicions, a continuació. Aturem les retallades que van aplicar als Serveis socials el govern anterior de CiU i d’ex-socialistes i del grup MES. Donem la volta a això i augmentem les partides destinades a despeses socials en un 40%. Ens enfilem a nivells anteriors a 2008.
Es preveu la inversió més gran realitzada amb recursos propis al nucli de Vilartagues en els darrers 20 anys amb 400.000€ per la creació d’un gran espai d’aparcament i una zona de grans esdeveniments que estarà en funcionament abans de l’estiu 2016.
A més apostem per l’ampliació de la zona comercial, amb la urbanització dels trams finals dels carrers que enllacen el carrer Major amb el Passeig. I això només en la primera onada d’inversions. A principis del mes de març les ampliarem amb noves incorporacions de romanents de tresoreria i de noves vies de finançament que han d’iniciar el camí cap el cobriment de rieres urbanes, una racionalització de patrimoni, l’aposta per l’adequació d’un espai polivalent i la creació d’un aparcament prop del centre de la ciutat, entre molts altres.
També aquest 2016 ha de significar l’inici definitiu de projectes prioritaris per la ciutat i per l’Equip de Fovern com la creació del Parc Surís, un projecte del qual n’estem a punt de rebre el Pla director i el futur Museu Thyssen, amb una nova ubicació al Monestir.
És un avenç que no seria possible sense la dedicació i esforç dels regidors i regidores de govern. Per això, també necessitem la dedicació exclusiva d’un regidor. Estava creada al 50% però no s’havia utilitzat mai, en espera de valoracions posteriors. Ara, amb l’experiència d’aquests 6 mesos i veient el volum de feina a desenvolupar, es passa al 100% per poder mantenir l’alt nivell de treball que ens exigim nosaltres mateixos. Tot això amb un cost de 61.000€, inferior al que hi havia en el mandat anterior en l’apartat destinat a les remuneracions dels càrrecs electes i de càrrecs de confiança i molt per sota del que marca la legislació per la nostra ciutat.
Ha estat un esforç gran arribar fins aquí. No ens esperàvem que fos fàcil i no ho ha estat. Hem d’afrontar les dificultats d’una herència que encara no hem acabat de percebre en la seva totalitat. I vagi com a exemple el tema laboral de la policia local i el deute que havia de fer front l’Ajuntament aquest proper mes de juny amb el pagament de 1.050.000€ pel rescat de l’aparcament del mercat.
En el parking hem recuperat el 80% dels interessos pagats des de l’any 2000, uns 425.000€, i podem així alliberar 750.000€ per a inversions aquest 2016. Són problemes heretats que afrontem de cara, amb fermesa, i els resoldrem amb honradesa, treball en equip i rigor.
Tot i aquestes dificultats inicials la ciutat avança i el futur és ple d’esperança. Aquest també és el meu compromís. El pressupost va tirar endavant amb el vot de TSF, ERC i PSC i el vot en contra de la resta de grups de l’Ajuntament. És un vot contrari , però confio que s’anirà modelant a mesura que l’any avanci i l’aplicació de les partides demostrin el canvi positiu a la ciutat que estem impulsant. Els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Guíxols veuran que amb aquest pressupost les prioritats estan marcades, i la ciutadania ocupa el primer lloc. En definitiva treballem per fer de Sant Feliu de Guíxols el millor lloc per viure. Seguim.
Carles Motas i López
Alcalde de Sant Feliu de Guíxols”

El més llegit

I després