I després

RECULL DE NOTÍCIES DE LA CAMPANYA ELECTORAL

Compartiu aquesta història

Dol en la campanya per la mort de l’alumne del Baldiri
Totes les candidatures de Sant Feliu es varen posar d’acord per suspendre tots el actes de dijous en senyal de dol per la mort en accident de l’alumne que va morir atropellat al migdia a l’Avinguda de Balears. També es varen aturar les falques a la nostra emissora, emetent en el seu lloc un comunicat anunciat aquesta decisió de tots els grups. Hi ha hagut una formació (el MES) que també ha suspès els actes del divendres.

Desaprensius amb cúters esquincen les pancartes
Diverses candidatures han lamentat a les xarxes socials l’actuació incomprensible en democràcia dels desaprensius que destrueixen les pancartes de diverses formacions que han anat apuntant que “algú està nerviós”.
En referència a aquest afer, i en sentir-se al·ludits per algun comentari que es va publicar, la CUP s’ha desmarcat de qualsevol responsabilitat afegint: “Pensem que les declaracions i insinuacions crispades de certs partits són conseqüència del nerviosisme front la incertesa d’uns resultats electorals molt oberts”.

La Junta Electoral actua
La Junta Electoral ha obligat a suspendre una trobada amb veïns convocada des de l’Ajuntament així com l’enretirada de la propaganda de pancartes i cartells que algunes candidatures han instal·lat fora dels espais específics indicats i acordats en les reunions realitzades a Sacretaria.

El Punt Avui torna a publicar sobre la propaganda del MES
“El cap de llista de MES a Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, va defensar ahir que ha retirat tots els cartells de la seva candidatura a Santa Cristina, en espais cedits per la llista germana cristinenca, que ha optat per estalviar recursos en banderoles. I que les pancartes situades al límit amb s’Agaró, tot i que el manteniment dels fanals i les voreres depèn de la brigada municipal de Castell-Platja d’Aro, estan efectivament dins del terme municipal guixolenc.
Albó argumentava que els sobraven banderoles i havien aprofitat els espais de Santa Cristina, tot i que arran de les queixes de formacions cristinenques n’han tret la propaganda.
El repartiment d’espais a Sant Feliu ha estat polèmic. La junta electoral va atorgar pocs fanals i el total es va ampliar a petició de MES. Tot i així, la disposició era tan feixuga que les empreses contractades pels partits van tirar pel dret. Formacions petites, com ara Guíxols des del Carrer o la CUP, s’han queixat que els han ocupat espais. I pancartes de diverses forces han aparegut sabotejades. En municipis com Palamós o Torroella també hi ha friccions”.

Rèplica de Guíxols per la independència a Guíxols des del carrer
En referència a la nota de Guíxols des del carrer que publicàvem en aquest web al·ludint a Guíxols per la Independència de l’ANC, l’Assemblea ha fet públic el següent comunicat: “ L’assemblea territorial de l’ANC de Guíxols vol manifestar, arran de les informacions publicades sobre la campanya Els ajuntaments per la independència i la candidatura Guíxols des del Carrer, que:
-En el marc de la campanya Els ajuntaments per la Independència, s’ha posat en contacte amb totes les candidatures del poble per tal que signessin, si així ho desitjaven, el compromís proposat per l’Assemblea.
– Que la candidatura de Guíxols des del Carrer ha estat informada del calendari i la data límit per sumar-se al compromís i que, legítimament, no l’ha signada o, almenys, no n’ha informat a l’assemblea territorial de Guíxols.
-Guíxols per la Independència manté sempre la mà estesa i la voluntat de sumar des del respecte absolut a les decisions de totes les candidatures que es presenten al municipi.
-Sent així i, a tenor de la informació publicada a alguns mitjans, Guíxols per la Independència manifesta la seva voluntat de buscar un acord satisfactori per tal que Guíxols des del Carrer pugui sumar-se a la campanya, si així ho desitja, malgrat que el termini hagi finalitzat.
-Mentrestant, Guíxols per la Independència manté la seva campanya i continua informant que les candidatures que s’hi han adherit són: Convergència i Unió (CIU), Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Moviment d’Esquerres (MES) i Tots per Sant Feliu (TSF)

Comunicat de Guíxols des del carrer
LA JUNTA ELECTORAL ORDENA RETIRAR PROPAGANDA A SANT FELIU DE GUÍXOLS
La formació Guíxols des del Carrer-Entesa va denunciar des del començament de la campanya electoral que no s’estaven complint els acords signats per la gran majoria de les candidatures el dia 5 de maig. Concretament es posava de manifest que el MES (Moviment d’Esquerres) passava de llarg el nombre de punts de propaganda pactats i que n’havia penjat en llocs totalment prohibits del passeig del Mar i dels Guíxols, on només estaven autoritzats els fanals de la carretera banda mar. Igualment el PP (Partit Popular) havia col·locat propaganda en les proximitats del Monestir, zona que havia de quedar neta.
La resposta de la Junta Electoral de Zona va arribar a migdia de dimecres ordenant a la brigada municipal a retirar tota la propaganda que no correspongui als llocs acordats. Això va provocar ahir un decret d’alcaldia que recorda a totes les candidatures els llocs i el nombre de punts de propaganda pactats. Igualment informa que la brigada d’obres no disposa dels mitjans per fer aquesta feina i per tant adverteix que si a les 8 del matí d’avui divendres no han estat retirades ho farà l’ajuntament de forma subsidiària a càrrec de les candidatures que no hagin complert. El decret diu igualment que les candidatures que no hagin pogut col·locar la seva propaganda queden autoritzades a retirar la d’aquells partits que n’han posat de més per posar-hi les seves.

 

El més llegit

I després