I després

LA PAH RECULL 4.400 SIGNATURES A SFG

Compartiu aquesta història

Des del passat mes de gener la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sant Feliu de Guíxols ha estat cada cap de setmana recollint signatures en diferents punts de Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro per tal de sumar esforços a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de Mesures Urgents per fer front a l’Emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica promoguda per a la PAH, l’Aliança contra la pobresa energètica i l’Observatori Desc.
Un cop tancada la recollida de signatures arreu de Catalunya se n’han recollit més de 150.000 (més del triple de les 50.000 que demana el Parlament de Catalunya per tal de debatre la proposta), de les quals 4.404 han estat recollides per la PAH Sant Feliu de Guíxols.
L’objectiu d’aquesta ILP és donar valor de llei a mesures concretes per pal·liar la situació dels desnonaments i la pobresa energètica. Aposta per una llei de segona oportunitat per a les famílies sobre-endeutades per tal d’evitar el desnonament, per la creació d’un parc públic de lloguer social amb els pisos buits en mans d’entitats financeres, especialment d’aquelles rescatades amb diners públics, i per garantir els subministraments bàsics (aigua, llum o gas) a les famílies amb situació de vulnerabilitat.
La plataforma recorda que “el consistori municipal de Sant Feliu de Guíxols va votar unànimement, en el ple del 26 de febrer, a favor de la moció de Suport a l’ILP Habitatge, presentada per la PAH Sant Feliu de Guíxols. Per aquest motiu, la PAH Sant Feliu de Guíxols ha enviat una carta oberta als regidors de CiU i PP de l’Ajuntament, donat que aquests dos grups que tenen representació al Parlament de Catalunya són els que encara no s’han pronunciat en votar favorablement la ILP”. A la carta es demana que, com a membres de CiU i PP, convencin als seus companys parlamentaris a donar un vot favorable, tal com ells han fet a nivell local, doncs més enllà de les sigles i consignes d’un partit ha de prevaldre la consciència personal. Apunten que “de les cartes enviades als 7 regidors de CiU i al del PP només aquest, Òscar Álvarez, ha donat resposta al correu informant que transmetria la petició a la direcció provincial del PP a Girona”.
En aquests dies de plena campanya electoral, la PAH Sant Feliu de Guíxols vol recordar, una vegada més, que ”la Plataforma és un moviment ciutadà obert a tothom que vulgui lluitar pel dret a l’habitatge, que no rep cap ajut ni subvenció pública i que és cent per cent apartidista. La PAH es mobilitza perquè el dret a l’habitatge sigui una realitat per a tothom, i per això estarà molt pendent de les propostes en temes d’habitatge que facin els diferents partits, però en cap cas farà campanya per un o altre partit. Per tant volem deixar clar que aquell partit o membre d’un partit o grup polític que s’apropiï de la PAH com a reclam per a la seva campanya, no està en la línia de la PAH sinó en contra seva. Amb la PAH està qui la respecta i qui actua amb fets concrets pel dret a l’habitatge al marge de les fotos i les etiquetes”.

El més llegit

I després