I després

Reconeixeran a Miquel Pedrol pels seus 25 anys dalt dels escenaris

Es farà durant la cantada 'Cançons de mar al far de l'escullera' que tindrà lloc el proper 22 de juliol a la nit al far de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

El cantaire i fundador de la mítica formació La Taverna, Miquel Pedrol, serà reconegut per la seva trajectòria artística de 25 anys dalt dels escenaris. L’acte tindrà lloc durant la cantada ‘Cançons de mar al far de l’escullera’ que se celebrarà el proper dissabte 22 de juliol a les 10 de la nit al far del port de Sant Feliu, on hi actuaran Josep Andújar’ i Llops de Mar.

Aquest reconeixement està impulsat de les l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament i pels cantaires de Sant Feliu de Guíxols. El cantautor Josep Andújar‘ explica que aquesta és la continuació de molts homenatges que s’han fer en aquests darrers anys a importants figures de la música de la nostra ciutat.

La trajectòria musical de Pedrol, nascut a Flix l’any 1949 i que es va traslladar a Sant Feliu amb la família l’any 1963, va començar amb la Coral Cypsella. També va ser fundador de la banda Iescsalis l’any 92, acompanyat de Josep Lluís Rabassó, Dani Serrat i Jordi Riera. El grup va arribar a actuar en diversos països europeus i també a l’estat espanyol. A més, va enregistrar un àlbum amb diversos estils musicals.

Dins d’aquesta formació, en el moment que interpretaven peces d’estil mariner i havaneres, ho feien sota el nom de La Taverna, projecte que tindria la seva continuació l’any 96 en format de duet al costat de Pep Bergadà. Aquest duet va enregistrar tres àlbums i va actuar durant diverses temporades.

A continuació, la formació va anar canviant de components i es va convertir en trio. En varen formar part Adam Torres i Ferran Garcia, després ho varen fer Carles Pastor i Raquel Prat i, finalment, s’hi varen incorporar Albert Roncero i Georgina Espolet. Durant aquest període, la formació va enregistrar 3 àlbums més.

El seu net Dani també ha interpretat diverses peces al costat del seu avi, actuacions que s’ha pogut veure al Barri de Tueda i també en programes com ‘Divendres’ de TV3. El grup La Taverna es va dissoldre l’any 2017 després de 1.750 concerts a les seves espatlles.

Miquel Pedrol durant una actuació amb el grup Iecsalis

El més llegit

I després