I després

A PUNT PER INSTA·LAR LES CÀMERES DE TRÀNSIT

Compartiu aquesta història

La junta de govern de L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va adjudicar la setmana passada el contracte d’instal·lació de les primeres 14 càmeres de trànsit a l’empresa Alfanet per un import aproximat als 160.000 euros (el preu de sortida fou de 220.000 euros).

L’alcalde, Carles Motas, ho anunciava en declaracions a la nostra emissora concretant que “el període d’instal·lació, a partir que comencin els treballs, serà de 12 setmanes en aquesta primera remesa, quantitat que s’anirà implementant en futurs exercicis”.

Les primeres es col·locaran a les entrades de la ciutat (carreteres de Tossa, Girona, Palamós, i Volta de l’Ametller,) a urbanitzacions com Casanova, en alguns punts de la zona de vianants amb trànsit restringit, com el carrer de la Creu, etc.

Motas comentava que el sistema que s’ha contractat “permet l’ampliació de la xarxa que, a més de permetre el control dels accessos s’estendrà a altres punts més concrets de l’interior del municipi que cal tenir controlats”.

Afegia que “hi ha llocs on la instal·lació serà relativament fàcil, ja que n’hi ha que podran funcionar amb una xarxa sense fils, però en altres caldrà obrir rases i passar cables per assegurar una connexió òptima que permetrà controlar les entrades de vehicles a través de la lectura de matrícules, un sistema imprescindible que permet millorar la seguretat del municipi”

La instal·lació de càmeres era una assignatura pendent a Sant Feliu després que des de fa uns anys diversos municipis de la comarca, com és el cas de Platja d’Aro (a la foto), en disposen i fan una funció dissuasòria que ha permès rebaixar ostensiblement la delinqüència.

Una altra de les funcions que realitzaran és la de controlar l’accés de vehicles a les zones de vianants restringides a aquells veïns autoritzats que disposen d’aparcaments, o bé per altres qüestions puntuals.

El més llegit

I després