I després

ELENA DELGADO (CUP) S’ACOMIDA EN EL PLE

Compartiu aquesta història

Discurs de comiat de la regidora de la CUP, Elena Delgado, en el decurs del Ple Municipal del passat dijous, on hi va assistir Aniol Negre, que serà el seu substitut:

“Per començar vull donar les gràcies a totes les “cupaires” que vàreu fer possible que la Cup per primera vegada a la historia de la nostra ciutat , tingues una regidora .

Gràcies pel vostre sempre estimable suport i per la vostre lluita diària .

Vull també donar les gràcies a totes les companyes de la assemblea de la Cup , que m’han acompanyat en aquet camí atorgant-me tota la seva confiança i lluitant plegades colze a colze , pel que creiem just . La nostra lluita es per la conquesta de totes les sobiranies. Tenim clar , que La República Catalana ha de créixer des de baix, a partir del municipalisme i de la lluita per conquistar la llibertat i els nostres drets com a poble .

Per a nosaltres , Totes som importants i a la nostre terra no hi cap, ni el feixisme , ni el racisme ni cap discriminació , la nostre és una lluita contra un sistema capitalista que ens esclavitza , que crea les més aberrants desigualtats socials prenen la oportunitat de tenir una vida…. amb dignitat a milions de les persones arreu.

Una assemblea de persones humils , lluitadores de base, gent treballadora i d’un capital humà admirable. Gràcies per la vostra forma de ser, que es defineix en el ferm convenciment ,que altre mon es possible.

Orgullosa, de totes vosaltres , em tindreu sempre al vostre costat. Gracies per tant.

Com sapigueu a la CUP som assembleàries , no tenim líders i per tant qui estigui al capdavant , es indiferent. L’Aniol , el company que em relegarà en el càrrec, és una persona que té molt clar i molt ferm el valor social de la lluita de classes.

Deixo la meva lluita institucional per raons merament personals , Principalment això comporta molt temps de dedicació i la meva situació personal és precària i em fa prioritzar , això no hem fa possible dedicar, tot el que es mereix la ciutadania en quant al compromís… que tenim les regidores com a treballadores al servei del poble.

També , Com totes sabeu el que portem de legislatura, ha estat un període intens dins d’un marc de excepcionalitat i no només pel que fa dins de les institucions , sinó també per a totes les lluites que compartim des de la Cup als carrers amb diferents col·lectius , la lluita per la república i també la lluita internacionalista , això comporta un esforç afegit on he intentat ser hi a tot arreu ..

Aquests quasi tres anys a l’Ajuntament m’han servit també per fer un aprenentatge personal, un mega màster concentrat ,vaig entrar amb tota l’humiliat , fent prevaldre la lògica i la coherència , ja que cap persona que formem la cup Guíxols hem estat mai vinculades a cap institució, precisament aquest era un dels reptes , entrar al ajuntament des de a baix a l’esquerra , ser una mena de cavall de Troia al ajuntament e institucions , veure el seu funcionament des de dins i comprovar quin grau de compromís i treball es fa i es podria fer .

Per una banda , Personalment he pogut comprovar la professionalitat que tenen les persones treballadores de la casa que s’han ofert i han estat a disposició del nostre grup , a totes elles moltes gràcies pel tracte .

També vull fer un agraïment a totes les regidores, de govern i a l’oposició, i al Sr. Alcalde, que malgrat les diferències polítiques entre partits i diversos tarannàs , jo personalment amb totes elles, sempre he pogut desenvolupar el meu treball des del respecte.

Demanar-vos que entre totes les que modeleu la realitat de la nostre ciutat des del consistori , prioritzeu, la justícia social, l’equitat , la igualtat d’oportunitats i la dignitat del poble , que prioritzeu la cultura popular i l’ associacionisme , que es consulti sempre a la ciutadania quin model de ciutat desitja, votar cada 4 anys no es un xec en blanc, les coses canvien constantment i les necessitats i les visions de futur , també.

Vull fer una especial menció al Regidor Jordi Lloveras de Guíxols des del carrer , Amb ell ens hem trobat en moltes de les lluites, hem treballat plegats temes importants de caire social i hem fet un munt mocions conjuntament . Gràcies company ha estat un plaer .

Jo per la meva part , No deixaré de treballar des de la assemblea i com a militant de la cup , per incidir en tots els aspectes i alternatives possibles , per fer de la nostra , una ciutat per viure-hi dignament . Sóc dona de lluites col·lectives , activista internacionalista des de fa més de 25 anys , però persona de pocs discursos polítics , perquè crec que les coses al ferles es diuen soles.

Demano disculpes pels errors i perquè en aquest aprenentatge també es inclòs, l’idioma , vaig néixer a l’Argentina i el meu idioma natal és el Castellà, he aprés el català en aquest tres anys , sóc un exemple de que no s’ha fet prou immersió lingüística a Catalunya , soc també un bon exemple per demostrar totes les fal·làcies ,mentides i atacs que des de l’estat Espanyol se estan fent per promulgar l’odi per el poble català , dient que el poble català i el independentisme es excloent , mireu-me , argentina, Castellano parlant i regidora de la CUP , soc un exemple de que moltes ,que hem nascut fora i som adoptades per aquesta terra , l’estimem com a pròpia , defensem la nostre cultura i la pròpia llengua i la defensarem fins les ultimes conseqüències .

I per últim , si em permet el senyor alcalde , m’agradaria com acte simbòlic , donar al meu Company i successor al càrrec l’ Aniol Negre la meva insígnia com a regidora del Ajuntament, Gràcies per tot a totes . Continuem la lluita , ens veiem als carrers defensant la terra i els nostres drets .. Fins aviat”.

El més llegit

I després