I després

PSC i CiU fan campanya a Sant Feliu amb el Thyssen en el punt de mira en les trobades

Compartiu aquesta història

El cap de la llista del PSC per Girona, Àlex Sáez, ha reivindicat aquest dimecres el compromís del Govern socialista de l’Estat amb el Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols. Sáez ha recordat que el Ministeri de Cultura ha invertit fins al moment 1,7 milions d’euros en la redacció del projecte executiu i en la rehabilitació d’espais de l’antic monestir. El Ministeri de Cultura hi ha estat i vol ser-hi. Només falta el compromís de finançament de les altres administracions ha dit.

En aquest sentit, ha criticat que des que CiU governa no es coneix el grau de compromís de la Generalitat. Desconeixem el grau de compromís de la Diputació de Girona i el Govern de la Generalitat ha assegurat Sáez que també ha demanat a l’executiu català que aclareixi si hi posarà diners. A més, ha afegit que desconeix si el PP també recolzarà el projecte.

El projecte té un pressupost de 13 milions d’euros, dels quals, 4,5 els ha d’afegir la Generalitat. Sáez ha demanat als diputats gironins de tots els grups que facin un front comú per defensar el museu. El projecte està acabat. Només falta l’acord amb la Fundació Thyssen i el Ministeri de Cultura perquè les exposicions que hi ha al Thyssen de Madrid també puguin anar a Sant Feliu ha conclòs.

Sáez ha explicat que la cultura ha de ser el cinquè pilar de l’Estat del Benestar i que el PSC treballarà perquè els ciutadans gaudeixin d’igualtat i equitat per accedir a les activitats culturals.

Aquest dijous la número dos de la llista de CiU per Girona, la diputada Montserrat Surroca, s’ha reunit amb representant de les entitats culturals i esportives al Casino Guixolenc i, consultada per les declaracions de Sáez sobre el Thyssen, ha declarat que qui havia adquirit el gran compromís fou precisament l’anterior ministre César Antonio Molina fent gal·la dels seus vincles amb Sant Feliu i que, si bé és veritat que en els pressupostos de l’Estat s’hi havia reservat petites partides, els socialistes marxaran del Govern sense deixar lligat un projecte, que també va subscriure l’actual ministra, Ángeles González Sinde de forma retòrica, en la campanya per les Municipals, però sense que el futur govern del Partit Popular es vegi obligat a assumir-lo i que, per tant, caldrà veure la sensibilitat que els populars tindran envers el projecte museístic.

El més llegit

I després