I després

PROTESTA DEL POLICIES PER LA JORNADA LABORAL

Compartiu aquesta història

Una trentena d’agents de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols i representants sindicals es van reunir ahir a la tarda davant el consistori per fer palès el malestar amb el govern municipal, que dimarts els va comunicar que han detectat una “disfunció” entre les 40 hores setmanals que fan i un plus salarial que, segons els responsables de l’Ajuntament, els obliga a allargar la dedicació fins a 42 hores i mitja.
Els concentrats, però, es van haver de dividir en dos grups, ja que no havien alertat de la protesta els Mossos d’Esquadra amb l’antelació exigida. I, lògicament, no volien incórrer en una concentració il·legal.
Les tres seccions sindicals representades al cos –CCOO, UGT i CSIF-SPPM– sostenen que a finals de l’any passat, dins del nou conveni municipal, es va acordar que el complement anterior de 400 euros –per prolongar la jornada funcionarial fins a les 40 hores setmanals i poder cobrir els tres torns diaris de 8 hores, per comptes de les 7 antigues o les 7 i mitja actuals– s’ha de consolidar com a complement específic, una concessió que van obtenir renunciant a participar dels 200.000 euros addicionals que es van repartir entre la resta de la plantilla amb la revaloració dels llocs de treball municipals del conveni, aprovat per CiU i PSC.
La plantilla es reunirà dimecres en assemblea per reclamar un acord amb el govern local que aturi un possible contenciós. L’alcalde, Carles Motas, defensa que ha encarregat un informe extern i que la voluntat és “l’acord, però dins de la legalitat i pagant a cadascú el que efectivament hagi treballat”. Ara, a partir de l’1 de gener, els agents han de triar si cobren el complement per fer 42,5 hores o hi renuncien per fer-ne 37,5, i Motas carregava contra l’anterior govern: “Entenc que es puguin sentir enganyats, però nosaltres no vam ser els autors de l’engany.”

El més llegit

I després