En una nota enviada als mitjans de comunicació, el  grup municipal socialista de l’ajuntament de Sant Feliu afirma que volen “defensar el dret del conjunt de la ciutadania a gaudir de l’espai públic” afirmant que “des de fa mesos, un gran nombre d’arbres, senyals de trànsit, fanals, carrers i parets de la ciutat s’han vist utilitzats com elements per col·locar símbols, pintades, cartells, llaços i altres ornaments polítics de manera indiscriminada”. Per aquesta raó volen “posar de manifest que l’espai públic és de tothom i per a tota la ciutadania i no només d’uns quants”.

Des del grup socialista expliquen que “d’acord amb els principis democràtics, creiem que cal evitar les pràctiques que vulnerin el dret a la convivència ciutadana pacífica en l’ús dels espais i els béns públics” afirmant que “de la mateixa manera, defensem la recerca d’un equilibri entre la legítima expressió de les opinions personals i polítiques i la neutralitat dels espais i béns públics”.

Des del PSC destaquen que aquests símbols i pintades tenen “un cost econòmic per a les arques públiques quan es procedeix a la seva retirada, tal com indiquen les ordenances municipals” i que també “el medi ambient es veu perjudicat pel cúmul de deixalles no biodegradables generades que no seran retirades com és degut i que aniran a parar al mar i als boscos en perjudici de la fauna i la natura”.
Per aquestes raons en el proper ple municipal d’aquest mes d’agost presentaran una proposta per tractar aquesta qüestió.

Podeu accedir a la nota completa clicant aquí