I després

Prop de 500 persones han participat en les primeres demostracions públiques de l’ús dels desfibril·ladors

Compartiu aquesta història

Segons informa Dipsalut, al llarg d’aquest passat mes de juliol, Dipsalut ha organitzat dotze demostracions públiques de l’ús dels desfibril·ladors al mateix nombre de municipis de la demarcació de Girona. Concretament se n’han fet a Garrigàs, Sant Pau de Segúries, Cornellà del Terri, Palau-Sator, Sant Miquel de Fluvià, Besalú, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Guils de Cerdanya, Bolvir, Jafre, Vilallonga de Ter i Espinelves. Es tracta de les primeres poblacions on s’han instal·lat desfibril·ladors fixos. Aquests municipis sumen un total d’uns 10.000 habitants. D’aquests, 466 han participat a les sessions de demostració de l’ús dels desfibril·ladors.

Les demostracions han estat dirigides per membres del Grup de Recerca Salut i Atenció Sanitària de la Universitat de Girona. Hi han explicat en què consisteix el programa Girona, territori cardioprotegit de Dipsalut i les característiques dels desfibril·ladors implantats per l’Organisme – entre les quals destaca el fet que són automàtics i que, en el cas dels fixos, estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Posteriorment, amb l’ajuda d’un maniquí, han dut a terme simulacions de casos d’aturada cardíaca en les què s’ha fet participar al públic assistent que, així, ha pogut manipular el desfibril·lador i aprendre a fer-lo servir.

Les demostracions públiques de l’ús dels desfibril·ladors són complementàries als cursos de formació dirigits als que seran els principals usuaris dels aparells (policies locals, conserges de poliesportius i altres equipaments municipals, vigilants…). L’objectiu d’aquestes sessions obertes a la població en general és combatre les possibles limitacions psicològiques a l’hora d’usar els desfibril·ladors per permetre que, en cas d’emergència, qualsevol persona sigui capaç d’utilitzar-los. S’ofereixen als municipis a mesura que es van implantant els dispositius fixos. Les properes s’han previst pel mes de setembre.

El més llegit

I després