I després

Programa especial post-manifestació de la Diada a RSF

Compartiu aquesta història

La nostra emissora va realitzar dimecres al migdia un programa especial en directe del dia després de la gran manifestació de la Diada que es va celebrar a Barcelona.

En línia, des de la seu de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l’impulsor de Guíxols per la Independència i membre del secretariat de l’ANC), Josep Albertí i a l’estudi Georgina Linares i Josep Ramon Llobet que es varen encarregar de la logística de l’anada i tornada de 426 ganxons i ganxones a la manifestació.

Josep Albertí declarava que l’Assemblea estava més que satisfeta tant de la resposta ciutadana com del comportament cívic i exemplar dels assistents que malgrat que la capçalera de la manifestació va quedar bloquejada per la gran quantitat d’assistents, varen tenir un comportament que als ulls d’Europa i del món es va transmetre una imatge d’unitat en la reivindicació que Catalunya esdevingui un país d’Europa en un futur immediat.

Albertí considerava que el primer tram de la feina ja estava fet i que, ara, toca als polítics interpretar el sentiment popular i actuar en conseqüència. A la pregunta de si el discurs que la presidenta del Parlament de Catalunya els havia convençut, Albertí responia que els hagués agradat molt més és que en aquell moment, la presidenta i els diputats presents, haguessin declarat ja la independència de Catalunya.

També va aprofitar per saludar als altres dos convidats donant-los les gràcies per la feina feta a Sant Feliu atès que sense persones tant compromeses com ells la gran concentració no hagués estat possible.

Georgina Linares i Josep Ramon Llobet també estaven més que satisfets per la resposta atès que havien omplert 8 autocars però comentaven que en podien haver completat 2 més però les companyies ja estaven especulant amb els preus i volien mantenir l’inicial de 10 euros.

Quant al viatge, es va desenvolupar sense incidències. A Santa Cristina d’Aro, els 2 autocars de Platja d’Aro es varen afegir als 8 ganxons i es va formar una caravana de 10 autobusos de la subcomarca de la Vall d’Aro que es varen agermanar en el trajecte i en la concentració de Barcelona fins la tornada a casa..

Els dos convidats varen agrair el suport de totes les persones i establiments col·laboradors al temps que demanàvem més afiliació per poder organitzar tasques d’aquesta mena tot recordant que entre les feines que han de portar a terme en les properes setmanes hi destaquen el Correllengua i la intervenció que faran en el proper Ple amb motiu de la presentació de la moció en la qual, segurament, s’aprovarà que l’Ajuntament de Sant Feliu s’adhereixi a la l’Associació de Municipis per a la Independència.

Finalment demanaven que tothom recopilés i preparés els seus reportatges fotogràfics realitzats atès que volen fer-ne un recull i, possiblement una publicació. Per al lliurament ja es transmetrà la informació oportuna.

Comunicat de Guíxols per la Independència – ANC ( Cliqueu per ampliar)

El més llegit

I després