I després

Albert Mallol xifra en 40.000 els espectadors del Porta Ferrada

Compartiu aquesta història

La cinquantena edició del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols es va tancar dimarts havent assolit una ocupació més alta que l’any passat, segons el director del Festival, Albert Mallol, que hauria superant els 40.000 espectadors i ha crescut des de tots els punts de vista.

Sempre segons la mateixa font en declaracions al web del 3/24, dels més de 14.000 espectadors de fa un any als espectacles de pagament s’ha passat als 20.000 d’enguany, la qual cosa hauria de suposar un increment d’un 30% de la recaptació que encara no ha transcendit. Mallol assegura que l’ocupació també ha crescut quatre punts i s’ha situat en el 76%. A aquestes xifres, el director també hi afegeix més de 20.000 espectadors que haurien participat en les activitats de carrer obertes a tothom, com la cercavila de Comediants.

Albert Mallol també atribueix aquests increments a l’augment del nombre d’espectacles: atès que s’ha passat de 28 a 35, sense incloure-hi els tres concerts que s’han anul·lat, i la durada del festival, que s’ha allargat de juny a setembre.

Recordem que el cost del Festival, que és públic i promogut per l’Ajuntament de Sant Feliu, ha estat d1,1 MEUR, aportats en un 25% per patrocinadors i empreses, 35% procedents de la venda d’entrades i un 40% de fons públic (Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Diputació de Girona, Ministeri de Cultura i Generalitat).

I també cal recalcar que fa uns dies el vicealcalde i regidor de Cultura, Pere Albó declarava a Ràdio Sant Feliu que, en el futur, apostava per un canvi de model de gestió del Festival, contemplant un consorci com la figura més adient per assegurar-ne la continuïtat i per millorar la dinàmica quant a la seva gestió.

El festival va acomiadar-se celebrant 50 anys juntament amb la coral Cantiga i amb el pianista i compositor Albert Guinovart. ‘El mar’, una suite de cinc cançons amb text de Joan Maragall i música del mateix Guinovart va centrar la primera part. Lletres del poeta contemporani, Enric Casasses, i música de Feliu Gasull que varen posar punt final al recital i, dimarts, punt i final amb la Cobla Ciutat de Girona dirigida per Jesús Venutura.

 

El més llegit

I després