I després

Primera dinamització de la Xarxa d’Itineraris Saludables que Dipsalut ha implantat a SFG

Compartiu aquesta història

Aquest dimarts al matí s’ha celebrat la primera dinamització de la Xarxa d’Itineraris Saludables que Dipsalut ha implantat a Sant Feliu de Guíxols. Una dinamitzadora d’aquests equipaments ha guiat els assistents pels itineraris mentre els explicava com interpretar els senyals i com treure el màxim partit de la Xarxa. Els Itineraris Saludables del municipi transcorren tant pel nucli urbà com pels afores i arriben fins a S’Agaró. N’hi ha 3 de recomanats: un de curt (de 2’2 Km), un de mitjà (de 4 km) i un de llarg (de 5’6 Km). Tots ells estan connectats formant una Xarxa d’uns 12 quilòmetres.

La Xarxa d’Itineraris Saludables de Sant Feliu de Guíxols ja està llesta per utilitzar-se. Per mostrar els possibles usuaris com fer-la servir, Dipsalut i l’Ajuntament del municipi han programat periòdicament sessions de dinamització com la que s’ha celebrat aquest dimarts.

La Xarxa compta amb tres Itineraris Saludables de llargàries diferents i connectats entre ells. Transcorren tant pel nucli urbà com pels afores i connecten Sant Feliu amb S’Agaró. Les rutes passen pels espais on s’implantaran els 3 Parcs Urbans de Salut, és a dir, pel Parc de les Dunes, per la Plaça Miquel Murlà i per Mas Balmanya. També connecten amb la Via Verda del municipi. A més, la Xarxa arriba fins el GR92 (tant pel costat de Tossa com per Platja d’Aro) i fins tres dels itineraris turístics que promou l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Dipsalut implanta Xarxes d’Itineraris Saludables a 105 municipis de la demarcació de Girona. Es tracta recorreguts urbans i periurbans senyalitzats i connectats entre ells, pensats per promoure i facilitar l’acció de caminar. Cada Xarxa compta amb plafons informatius que contenen un mapa del municipi amb els itineraris que es poden seguir i on es donen les recomanacions generals d’ús. Les Xarxes de Dipsalut passen pels Parcs Urbans de Salut que l’Organisme també cedeix als municipis. A més, connecten amb les Vies Verdes i permeten arribar fins altres recorreguts consolidats.

Fins el moment s’ha completat la implantació de les Xarxes d’Itineraris Saludables de: Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Riudellots de la Selva, Bescanó, Llambilles i Pedret i Marzà.

– Sant Feliu de Guíxols: la Xarxa del municipi està en funcionament des d’aquest dimarts 22 de febrer. Compta amb 3 itineraris recomanats (un de curt, de 2,2 Km; un de mitjà, de 4, i un de llarg, de 5,6).Transcorren tant pel nucli urbà com pels afores i arriben fins a S’Agaró. També connecten amb la Via Verda del municipi i arriben fins el sender de gran recorregut GR92 (tant pel costat de Tossa com per Platja d’Aro) i fins tres dels itineraris turístics que promou l’ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Empordà. La Xarxa d’Itineraris Saludables passa pels espais on s’implantaran els Parcs Urbans de Salut del municipi (Parc de les Dunes (S’Agaró), Plaça Miquel Murlà i Mas Balmanya).

– Castell – Platja d’Aro: la Xarxa del municipi està en funcionament des del 4 de desembre de 2010, quan es va fer la primera dinamització. Compta amb 3 itineraris recomanats (un de curt, de 2,6 Km; un de mitjà, de 4,4 i un de llarg, de 7,6).Transcorren tant pel nucli urbà com pels afores i uneixen Platja d’Aro amb Castell d’Aro i amb S’Agaró. També connecten amb la Via Verda del municipi i arriben fins el sender de gran recorregut GR92. Passen pels Parcs Urbans del municipi, situats al Parc dels Estanys (al nucli de Platja d’Aro), al Parc Pau Casals (a Castell d’Aro) i al Parc Sant Ramon (a S’Agaró).

– Riudellots de la Selva: la Xarxa del municipi entrarà en funcionament aquest 24 de febrer, amb la primera dinamització. Compta amb 3 itineraris recomanats (un de curt, de 2,3 Km; un de mitjà, de 3,8 i un de llarg, de 5,9).Transcorren tant pel nucli urbà com pels afores i connecten amb la Via Verda que va a Caldes de Malavella. La Xarxa també passa per l’Avinguda Girona, on s’implantarà el Parc Urbà de Salut del municipi.

– Bescanó: la Xarxa del municipi ja està implantada i en les properes setmanes se celebrarà la primera sessió de dinamització. Compta amb 3 itineraris recomanats (un de curt, de 2,3 Km, un de mitjà, de 3,4, i un de llarg, de 5,6). Transcorre tant pel nucli urbà com pels afores i connecta amb Montfullà. També passa pel punt on s’implantarà el Parc Urbà del municipi, al carrer Montsià.

– Llambilles: la Xarxa del municipi ja està implantada i en les properes setmanes se celebrarà la primera sessió de dinamització. Compta amb 3 itineraris recomanats (de 2,8 Km; de 3,2 i de 6 quilòmetres). Connecta amb la Via Verda del municipi i passa pel Parc Urbà de Salut (ja implantat), situat al Parc de l’Estació.

– Pedret i Marzà: la Xarxa del municipi ja està implantada i en les properes setmanes se celebrarà la primera sessió de dinamització. Compta amb 3 itineraris recomanats (de 2,3 Km; de 4,1 i de 6,5). Passa pel nucli urbà i pels afores i connecta amb Vilajuïga. Arriba fins els camins d’Itinerànnia. Passa pel Parc Urbà, situat a la zona annexa a la pista esportiva, entre el carrer de Mar i el centre cívic.
En tots aquests municipis s’hi ha programat sessions de dinamització periòdiques per explicar el funcionament de la xarxa, les recomanacions bàsiques a seguir i com cal interpretar la senyalització. La propera dinamització es farà dijous 24 de febrer a les 16 h a Riudellots de la Selva. La sessió és oberta a tothom. El punt de trobada és davant el Centre d’Atenció Primària del municipi.

El més llegit

I després