I després

PRIMER PAS DE VIANANTS EN 3D DE CATALUNYA A SFG

Compartiu aquesta història

El matí d’aquest dijous, 28 de juny, l’empresa reusenca TQ TECNOL, capdavantera en material urbà, ha col·locat el primer pas de vianants 3D termofusible de Catalunya a la carretera de Palamós, a l’alçada del bar Xaica.

Bernat Bausà, de la secció de Desenvolupament de Negoci de TQ TECNOL declarava a la nostra emissora que “aquest pas de vianants té com a objectiu augmentar la seguretat vial i prevenir els accidents de trànsit en els quals es veuen involucrats vianants. Això s’aconsegueix gràcies a l’efecte 3D que provoca que els conductors redueixin la velocitat i frenin de manera instintiva.

Es tracta d’un senyal termofusible, fabricat a partir de resines que el doten d’una resistència de fins a 12 vegades més que la pintura convencional. A més posseeix microesferes de vidre que reflecteixen la llum a la nit i la converteixen en antilliscants

A banda d’augmentar la seguretat vial també permet reduir costos als ajuntaments. Laura Aiguaviva, regidora de Serveis Municipals,apuntava que, en dependència de l’amplada del vial, el cost oscil·la entre els 1.400 euros, com és el cas, i els 1.900 euros.

L’aplicació ha estat fàcil, en menys d’una hora ha estat enllestit, ja que només necessita calor per aconseguir afixar-lo i, segons Bernat Bauzà “és més perdurable que la pintura vial convencional i el temps d’assecat oscil·la entre els 5 i els 20 minuts (en funció de la temperatura ambient) després de l’aplicació.

La regidora de Serveis Municipals, Laura Aiguaviva, ha declarat als mitjans que s’ha col·locat aquest de forma experimental i que si els resultats són positius, se’n instal·laran en els punts negres detectats a la ciutat, com seria el cas del pas de la carretera de Girona, a la zona dels supermercats Esclat i Dia, entre altres.

En la foto es pot comprovar l’efecte que veuran els conductors, els dos peus estan sobre el vial, però en 3D dóna la sensació que el vianant està superant un obstacle.

 

El més llegit

I després