L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols ha presentat aquest dijous “La il·lusió del Far West” que es podrà veure des del 25 de juny fins el 30 d’octubre del 2016 comissariada per Miguel Ángel Blanco i amb el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la col·laboració de la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Generalitat de Catalunya.

La roda de premsa ha comptat amb la presència de de la Baronessa Carmen Thyssen, el Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, el comissari de l’exposició Ángel Blanco, la directora artística de l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, Pilar Giró, la regidora de promoció económica, Sílvia Romero i el director de Serveis Territorials del Departament de Cultura Girona, Francesc Ten.

A partir del 25 de juny i fins el 30 d’octubre, l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols mostra més d’un centenar d’obres, entre mapes d’època, pintures, escultures, gravats, aquarel·les i objectes antropològics que reflecteixen la vida a les tribus índies, totes elles seleccionades pel comissari Miguel Ángel Blanco.

La fascinació que els artistes del s XIX varen sentir mentre s’endinsaven per primera vegada als territoris de l’Oest nord-americà, el repte de plasmar amb les seves obres, aquella cultura i vida tan diferents són alguns dels elements que fan d’aquesta exposició, una cita imprescindible.

Una exposició d’obres artístiques en diàleg amb objectes arqueològics, que aconsegueix presentar de manera atractiva una cultura, unes costums i una història que ha seduït també al món del cinema des dels seus inicis fins als nostres dies.

La Col·lecció Carmen Thyssen i el Museu Thyssen-Bornemisza conserven les úniques obres d’art de l’Estat Espanyol que il·lustren aquest episodi de la història americana.

Les obres provenen de la Col·lecció Carmen Thyssen, Museu Thyssen-Bornemisza, Museu Nacional d’Antropologia, Museu i Arxiu Naval, Museu Nacional de Ciències Naturals, Filmoteca Espanyola, Museu del Cinema Col·lecció Tomàs Mallol i de col·leccionistes privats.

Declaracions:

Baronessa Carmen Thyssen: “Aquest és el meu lloc preferit i em sento molt orgullosa d’estar aquí presentant part de la meva col·lecció. Una part de Lex Barker també està participant a la mostra i m’emociona.”

Carles Motas, Alcalde de Sant Feliu de Guíxols: “Estem realitzant passes gegants i definitives pel futur museu permanent a la ciutat. És important la visualització del triangle Thyssen (Madrid, Sant Feliu, Màlaga) i puc avançar el primer calendari de treball en el que s’iniciarà les obres el 2018.”

Miguel Ángel Blanco, comissari: “A la mostra es poden veure tots els artistes que al segle XIX van captar el nou país, els més representatius que ens fan conèixer l’Oest. Go west  i us convido a gaudir del llunyà Oest.”