I després

PRESENTACIÓ DEL RAID D’AVENTURA INDIKETES

Compartiu aquesta història

El dissabte 19 de maig Sant Feliu de Guíxols va acollir la presentació del raid d’aventura Indiketes Adventure Race, una competició multidisciplinària destinada a provar la capacitat de resistència, navegació i supervivència d’equips en un entorn natural.

La Indiketes AR aquest any celebra la seva 5a edició, que coincideix amb la seu de Campionat de Catalunya de Raids d’Aventura. Al llarg d’aquestes cinc edicions la ubicació de la sortida s’ha anat alternant entre tres municipis (Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro), amb la finalitat de fer créixer l’interès d’aquesta modalitat esportiva i la difusió dels esports d’aventura a la nostra zona.

La presentació va anar a càrrec de Jose Pérez de l’Associació Esportiva Matxacuca i va comptar amb la presidenta de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya, Mònica Samaranch, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, David Oliveras, el regidor d’Esports de Platja d’Aro, Antoni Botellé, i el Primer Tinent d’Alcalde de Santa Cristina d’Aro, Josep Xifra .

Mònica Samaranch va destacar la col·laboració dels tres municipis participants, ja que es tracta d’una competició que complexa de gestionar ja que implica diversitat de tipus de proves que surten dels recorreguts convencionals i cal demanar permisos a propietaris privats per l’ús de zones rurals. També s’ha referit al respecte al medi ambient d’aquest tipus de raids, que no generen impacte negatiu sobre l’entorn.

Durant l’acte s’han explicat els tres tipus de categories que ofereix el raid segons el nivell de preparació dels participants: Elit, Aventura i Open. Aquesta darrera va adreçada a un públic familiar, per tant, es pot dur a terme amb criatures. Igualment, Samaranch ha volgut destacar que la xifra de participació de dones en aquest tipus de raids és del 40% perquè l’organització habilita un servei de guarderia mentre els pares estan duent a terme l’activitat.

Les tres proves que promou enguany la Copa Catalana FCOC 2018 són la V Indiketes Adventure Race els dies 16 i 17 de juny a Sta. Cristina d’Aro, el IV Raid del Ferro el 25 d’Agost a Malgrat de Mar i el Raiverd el 8 i 9 de setembre al Berguedà.

Indiketes Adventure Race

Els corredors durant la competició han de cercar una sèrie de punts de control (fites), que estaran ubicades pel territori dels tres municipis, a través dels quals s’intenta donar a conèixer els racons més màgics del nostre entorn fent viure aquests indrets des d’una visió esportiu-cultural.

L’esdeveniment transcorrerà per tres zones espectaculars en bellesa i varietat, el Massís de l’Ardenya, el Massís de les Gavarres i el litoral de la Costa Brava. El massís de l’Ardenya o la serra de l’Ardenya, també anomenat “Massís de Cadires – Ardenya”, és un conjunt de muntanyes situades a la zona litoral de la comarca de la Selva i el Baix Empordà, amb una elevació màxima de 512,1 metres. El massís de les Gavarres és una formació muntanyenca que es troba a Catalunya. Conforma el sector septentrional de la Serralada Litoral catalana i es localitza en forma d’arc entre les comarques de Gironès i Baix Empordà, ambdós a la província de Girona. Abarca un territori de més de 28.000 hectàrees.

El més llegit

I després