I després

Preocupació pels canvis en el SEM de Palamós

Compartiu aquesta història

La pròxima reestructuració del transport sanitari urgent a tot Catalunya pot tenir una afectació important a la comarca del Baix Empordà, segons informa el diari El Punt Avui i assegura el comitè d’empresa de l’hospital de Palamós, que denuncia que es vol treure el metge de l’ambulància de suport vital avançat de la base SEM de Palamós “Amb la nova reorganització desapareix el metge d’aquesta unitat de Palamós, que s’anomenarà ara unitat de suport vital intermedi i que estarà formada per un equip de tècnic i infermer”, explica el comitè, que denuncia que aquests canvis poden “comportar problemes legals en l’assistència dels pacients”. A més, els preocupen les tasques assistencials que es deleguen al col·lectiu professional d’infermeria i denuncien que es divideix l’equip assistencial i que no es pot treballar de la mateixa forma i oferir la mateixa qualitat de tractament davant d’una emergència.
El Servei d’Emergències de Catalunya (SEM) crea uns nous vehicles, anomenats VIR (vehicle d’intervenció ràpida), en què hi haurà el metge i un tècnic. Un d’aquests VIR tindrà la base les 24 hores a la Bisbal d’Empordà.
Això, al seu entendre, pot complicar l’assistència urgent en determinats punts, fet que es pot complicar si, segons afirmen, el servei d’atenció continuada dels CAP de la Bisbal i Torroella acaben desapareixent el 2015.

El més llegit

I després