INVERSIÓ EN OBRA PÚBLICA A SFG

Tal i com han fet altres Ajuntaments, el consistori ganxó es beneficia així d’un canvi legislatiu a la Llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera que fins ara obligava a les entitats públiques a destinar l’estalvi només a rebaixar el deute públic.
Segons va explicar al Ple la regidora de Serveis Econòmics i Obres Públiques, Dolors Ligero l’Ajuntament ja ha rebaixat en aquest període 900.000.- € el deute públic i preveu rebaixar 1.000.000.-€ enguany, i la resta de l’estalvi 2.959.000.-€, ho van reservar per a inversions preveient un canvi en la legislació que es va produir a finals del mes de febrer.
Aquest canvi a la llei segons va explicar Ligero permet als Ajuntament amb les comptes sanejades, destinar els seus estalvis a inversió mitjançant la sol·licitut d’un Pla econòmic financer per poder constatar que disposa dels recursos suficients per fer front a aquesta inversió.
Segons va comentar la regidora, aquest Pla, que el consistori ganxó va sol·licitat al mes de juny, presenta un repte a l’Ajuntament ja que obligarà a executar les inversions abans que acabi l’any.
Ligero també va explicar que durant aquest mesos havien estat preparant els projectes i les memòries valorades de les inversions que tenen intenció de portar a terme aquesta tardor.
Les més important són :
* La reurbanització integral ( amb canvi de xarxa d’aigua potable, clavegueram, recollida de pluvials, enllumenat públic, renovació de voreres i de paviment dels carrers :
-C/ Eres
-Els 4 carrers perpendicular entre C/ Eres i C/ Algavira ( Sol, Lluna, Baixada Eres i Metges).
-C/ Sta. Magdalena ( entre C/ Bruc i Ctra. Girona)
-C/ Miquel Boera.
* L’ adequació de la explanada “Guixols Arena” com a aparcament municipal per més de 200 vehicles, compatible amb espai de concerts de gran format.
*La renovació de la calefacció del edifici de l’Asil Municipal.
*El finançament de la renovació de la gespa del camps de futbol Mascanada i altres inversions en edificis e instal·lacions municipals.
La regidora va explicar en el Ple els projectes dels carrers i va comentar que com a premissa s’ha prioritzat el pas de vianants intentant a la vegada no perdre places d’aparcament. En aquest sentit, va anunciar que a tots els carrers hi hauria com a mínim una de les voreres amb una amplada de 0,90 mts. per tal que puguin passar els cotxets de criatures i les cadires de rodes i que les voreres serían altes de 10 cms per seguretat dels vianants.
Els projectes d’aquests carrers ees troba en  exposició pública des del passat dimecres durant 15 dies.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació