I després

Ports de la Generalitat promou una nova neteja del fons marí al port de Palamós

Compartiu aquesta història

Ports de la Generalitat organitza una nova neteja del fons marí al port de Palamós, emmarcada en la seva política de respecte al medi ambient en les instal·lacions que gestiona al llarg del litoral català. Aquest cop la neteja es fa a la dàrsena pesquera i al moll d’armament.
Segons el comunicat de premsa de Ports de la Generalitat, en total, quatre professionals del centre de busseig Dive Center Palamós treballen en torns per a recollir les deixalles del fons marí del port. Els residus són classificats per l’empresa Transports Mont-Joan, que els col·loca en contenidors, els pesa i els porta a l’abocador autoritzat per a la seva gestió posterior. De moment, entre dilluns i dimarts ja s’han recuperat 5.200 quilos de deixalles entre pneumàtics, ferralla, plàstics, cordes, canyes de pescar, cadires, etc.
L’activitat s’està fent durant aquesta setmana i finalitzarà el divendres 15 d’abril. Pel que fa a la franja horària de treball, l’actuació s’executa cada dia laborable de 8,00 a 16,00 hores, aproximadament, per no interferir en l’activitat pesquera.
Aquesta neteja del fons marí és continuïtat de la prova pilot feta l’octubre passat al port de Palamós amb empreses que van col·laborar voluntàriament, en què es van recuperar 2.300 quilos de deixalles, en un parell d’hores. Aleshores, l’Administració portuària va agafar el compromís d’organitzar de nou aquesta actuació a Palamós i a altres ports. Així, aquesta setmana es fa la neteja al port baixempordanès i en dues setmanes es realitzarà al port pesquer de Roses.

El més llegit

I després