I després

Ponència del cicle ‘Música i Descobertes’: La cobla de Barcelona i Juli Garreta, amb Albert Fontelles

Aquest divendres 11 de març, a les 7 de la tarda, arriba la primera ponència que s’emmarca dins el cicle ‘Música i descobertes’ organitzat per l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols.

Compartiu aquesta història

Aquest divendres 11 de març, a les 7 de la tarda, arriba la primera ponència que s’emmarca dins el cicle ‘Música i descobertes’ organitzat per l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols. Va dirigida als amants de la música per a cobla, i al públic en general, que vulgui descobrir una altra vessant del compositor ganxó Juli Garreta.

Durant la conferència es descobriran les relacions que va tenir la Cobla Barcelona, una formació representativa del Noucentisme musical que enguany commemora el centenari, amb el mestre ganxó.

També s’hi analitzaran alguns dels aspectes més rellevants de la primera etapa de la institució musical: les actuacions més destacades, el repertori que interpretava, el paper que va jugar en el procés d’institucionalització de la cultura durant la Segona República i l’ús que se’n va fer com a instrument de propaganda durant la Guerra Civil.

Anirà a càrrec del músic, musicòleg i director de cobla, ex-professor de l’Escola de Música i Doctor del Departament d’Art i Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Albert Fontelles.

L’activitat, que es fa a l’auditori de l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols, és gratuïta i no cal reservar plaça. Les portes obriran a les 18.45 hores fins a omplir aforament.

El més llegit

I després