I després

Es presenta la Volta Ciclista a Catalunya 2022, que el 21 de març començarà des de Sant Feliu de Guíxols

Aquest dimecres s’ha presentat a Barcelona l’edició 2022 de la Volta Ciclista a Catalunya, que començarà a Sant Feliu de Guíxols el proper dilluns 21 de març amb una primera etapa de 172,2 quilòmetres on la ciutat en serà la sortida i l’arribada.

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres s’ha presentat a Barcelona l’edició 2022 de la Volta Ciclista a Catalunya, que començarà a Sant Feliu de Guíxols el proper dilluns 21 de març amb una primera etapa de 172,2 quilòmetres on la ciutat en serà la sortida i l’arribada. A l’acte hi ha assistit l’alcalde de la ciutat, Carles Motas, acompanyat de diversos regidors.

La prova constarà de 7 etapes, que “ un any més permetrà veure un gran espectacle gràcies a la riquesa del territori català” ha destacat el president de la Volta, Rubèn Peris. “La Volta és història esportiva de Catalunya, un fidel reflex de la societat al llarg de més d’un segle de vida. Entre tots tirem endavant un esdeveniment que és màgic: l’únic que acosta a les millors figures del món per tot el territori català, que mostra de manera bellíssima els nostres paisatges, carreteres, i municipis a més de 15 milions d’espectadors, i que les seves imatges arriben a 190 territoris”, ha destacat Peris.

Estrelles del ciclisme mundial com l’últim vencedor de la cursa Adam Yates, el vigent campió olímpic Richard Carapaz, ex vencedors de la Volta com Alejandro Valverde, Nairo Quintana o Richie Porte, l’ex campió del món Philippe Gilbert o Tom Dumoulin tenen prevista la seva presència en una competició que comptarà amb la participació de ciclistes catalans més nombrosa dels últims anys.

La presentació ha comptat amb la participació de nombroses personalitats polítiques i esportives del país com la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya Laura Vilagrà, la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física Anna Caula, l’assessor tècnic de l’Àrea d’educació, esports i joventut de la Diputació de Barcelona Antonio Carmona, el diputat de Recursos Humans i Esports de la Diputació de Lleida Jordi Verdú, la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Camí Mendoza, el president de la Diputació de Girona Miquel Noguer i el cinquè tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Albert Batlle.

Durant l’acte s’han fet públics els mallots oficials de la Volta a Catalunya 2022, un any més dissenyats per la marca Gobik, amb els que es vestiran els líders de les diferents classificacions: de la general (patrocinat per Catalunya), muntanya (Caser Assegurances), regularitat (Loteries de Catalunya), millor jove (Barter) i millor català (Moritz), que s’entrega el darrer dia de cursa.

També s’hi ha mostrat el cartell d’aquesta nova edició, a càrrec de l’artista visual Francesca Llopis. Per la seva banda, el grup musical The Penguins ha estrenat en directe la seva cançó “Boires i retrets”, que serà la banda sonora d’aquesta edició 2022.

La Volta a Catalunya, la tercera prova ciclista per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d’Itàlia, arriba a la seva edició 101, plenament consolidada dins el calendari UCI World Tour.

Consulteu tota la informació sobre la Volta Ciclista a Catalunya 2022 fent clic aquí.

El més llegit

I després