I després

POLICIA DETINGUT A PALAFRUGELL

Compartiu aquesta història

Luís Cruz, agent de la Policia Local de Palafrugell, va ser detingut ahir en un operatiu antidroga que han desenvolupat conjuntament la Guàrdia Civil amb el cos de seguretat municipal, informa el Diari de Girona. A l’agent, que es troba de baixa, se li atribueix un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes, és a dir, que la investigació conclou que, presumptament, era coneixedor del tràfic de drogues que duien a terme els altres cinc detinguts. Es dóna el cas que l’agent va ser condemnat el passat 4 d’abril per l’Audiència de Girona a un any de presó i d’inhabilitació pel robatori de telèfons mòbils en una botiga de Palafrugell durant la nevada del 2010. L’alcalde, Juli Fernández, ha manifestat que l’agent va recórrer la sentència, però que l’Ajuntament ha d’estudiar en quina situació es queda després dels fets que li han succeït darrerament.
Les fonts municipals han informat que la resta de detinguts, acusats d’un presumpte delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, són: A.C, A.Z, A.I. (veïns de Palafrugell i nacionalitat marroquina) i els germans M.Z. i A.Z. (veïns de Barcelona i nacionalitat marroquina). Els detinguts van passar a disposició judicial. També han estat imputades G.A. (de nacionalitat romanesa) i S.R.B. (de nacionalitat espanyola).
L’operació va tenir lloc el passat dilluns 14 d’abril en cinc habitatges de Palafrugell, on els agents hi van trobar diversos embolcalls d’un gram i de mig gram de cocaïna, bàscules de precisió i 4.000 euros en efectiu. Aquesta intervenció va ser realitzada per cinc agents del recentment creat grup LIMA de la Policia Local, en coordinació amb l’EDOA, l’Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Guàrdia Civil. La investigació va iniciar-se fa quatre mesos i segueix oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb elles.

El més llegit

I després