I després

PODA DELS ARBRES I PALMERES DE SFG 2017-18

Compartiu aquesta història

El passat 6 de novembre va començar la poda dels arbres i palmeres de Sant Feliu de Guíxols prevista per aquest hivern, treballs que porten a terme les empreses Moix i Tramuntana, adjudicatàries dels contractes i convenis de conservació i manteniment de la jardineria, en les zones del municipi que els corresponen.

Hem demanat informació als tècnics de l’Àrea de Medi Ambient, que ens han comunicat que ja s’ha actuat en espais i vials com ara la Plaça Monestir, carrer Callao fins a l’estació d’autobusos, avinguda Europa, les acàcies del passeig dels Guíxols i es continua en altres punts com els plàtans del passeig del Mar, avinguda Juli Garreta i Jardins Juli Garreta, els oms del passeig de Rius i Calvet, les palmeres de tots els espais, els plàtans de l’avinguda Vall d’Aro, al barri de Sant Pol, els centres escolars, la Rambla Vidal, les avingudes Saragossa, Balears i Canàries, carrer Rufo, carrer Hériz, carril bici, carretera de Palamós, etc.

Es posa de manifest que tota la poda que es realitza obeeix a uns criteris concrets en cada cas. Per exemple en el passeig dels Guíxols es fa poda anual encaminada a disminuir el risc de caiguda de branques. En els plàtans del passeig, es realitza una poda bianual per mantenir l’altura dels arbres, i en canvi afavorir que s’estenguin per a crear més ombra. A la Rambla Vidal les jacarandes es poden anualment en el període de més fred de l’hivern, normalment després del Carnaval, quan comencen a assecar-se les fulles, amb l’objectiu de mantenir l’altura i evitar la floració a la primavera següent.

En alguns casos concrets s’ha de realitzar poda de les branques baixes per a permetre millor el trànsit de vehicles o bé el pas de les persones, i en alguns casos la poda es realitza per evitar problemes en els habitatges veïns quan les branques s’hi acosten massa.

 

El més llegit

I després