I després

ES FA LA PREESTRENA DE “LES NENES DE LA GUERRA”

Compartiu aquesta història

El passat diumenge es va fer la preestrena del documental “ Les nenes de la Guerra” a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols.

L’equip 10 Auris format per una desena de fotògrafs amateurs de Sant Feliu de Guíxols, del qual l’Amàlia Feixas n’és la directora, van començar el passat més de gener el projecte de documentar el testimoni de 12 nenes de la guerra civil i que ara ronden entre els 86 i 98 anys.

El documental relata, no tan sols la seva experiència al llarg del conflicte bèl·lic com la por, la fam i els bombardejos, sinó també els jocs, les cançons, la família o l’escola.

Elles no es consideren heroïnes ni especials però, en realitat, ho són i molt ja que representen els milers de nens i nenes que van viure aquella època de dolor i pors.

La preestrena, celebrada el diumenge a les 12 del migdia a porta tancada a la casa Irla es va fer exclusivament per elles, perquè el poguessin gaudir i paladejar com ho van fer amb nostàlgia al ulls, amb la , il·lusió de ser protagonistes per un dia i amb la pena de reviure aquells moments tant durs de la seva vida.

El documental transporta a l’espectador a la Guerra Civil a traves d’aquests testimonis sincers,fent passar del somriure a la llàgrima en qüestió de segons. La tendresa que transmeten totes elles es tan gran que no deixen indiferent a ningú i no es deixaria d’escoltar-les.

Els autors declaren que esperen “amb moltes ganes l’estrena pel públic en general que serà el proper dia 14 de gener del 2018, al Teatre Municipal Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols i així puguin compartir aquest document històric amb tothom”.

El més llegit

I després