I després

Platja d’Aro té a punt el pla per ampliar terrasses de bars sobre zones blaves

Compartiu aquesta història

Segons informa El Punt Avui, el govern de Castell-Platja d’Aro (CiU-PP) ja ha decidit la manera d’ampliar les terrasses dels bars i restaurants del tram central de l’avinguda s’Agaró de Platja d’Aro –entre la plaça Doctor Trueta i el carrer de l’Església–. Els propietaris dels establiments que hi estiguin interessats podran ocupar la secció de calçada dels estacionaments de zona blava, de manera que les terrasses creixeran cap a la franja de vorera que fins ara quedava lliure fins a la vorada i bona part del carril.

La regidora de Via Pública, Dolors Guirado, destaca que la mesura servirà, alhora, per eixamplar una mica –dels 2,40 fins als 3 metres– la zona de pas per a vianants. En dies de màxima activitat o botiga al carrer, per exemple, l’aglomeració de gent i les terrasses dificultaven el pas per les voreres. “Ara serà més fàcil circular-hi amb un cotxet o amb cadira de rodes”, destacava Guirado.

Altres grups municipals havien expressat dubtes sobre el fet que les terrasses quedin a tocar dels carrils de circulació. Guirado, però, defensa que es col·locaran plataformes metàl·liques fàcils d’instal·lar i netejar, i un seguit de jardineres d’acer Corten com a barrera física.

La previsió de la regidora és que per Sant Joan ja hi hagi les primeres terrasses adaptades, i pel que fa a la pèrdua de places de zona blava, que xifra en “un màxim de 50”, avança que es podrien recuperar a l’actual aparcament triangular que hi ha al costat del pavelló.

El més llegit

I després