I després

Festivitat del cos de la Policia Local de Platja d’Aro

Compartiu aquesta història

Segons informa gironanoticies.com, La Policia Local de Castell–Platja d’Aro va efectuar durant l’any 2011 un total de 22.956 serveis (un augment del 25% en relació a l’any anterior). Aquestes xifres inclouen totes les seves actuacions en diversos àmbits d’acció: 12.491 serveis planificats (+33%), 6.984 serveis a requeriments (+20’5%), 2.840 actuacions de la Unitat de Medi Natural (+17%), 1.538 comunicats i cooperació (+26%), 945 col•laboracions amb jutjats i administracions (+20%), i 599 d’altres anotacions i serveis (-22%). També un total de 1.040 infants i joves del municipi, de Primària a Batxillerat van rebre sessions de formació d’educació viària i ambiental impartides per agents de la Policia Local.

Les dades recollides en la Memòria de serveis del cos, s’han fet públiques avui en el transcurs de la festivitat de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro, jornada en que també s’ha reconegut públicament l’actuació de mèrit de diversos agents i caporals. El 2011 va ser un any marcat per la col•laboració amb el sector empresarial i comercial del municipi amb campanyes d’informació específiques, la consolidació de l’Oficina de relacions amb la comunitat de la Policia Local, situada a la vila de Castell d’Aro, de la Unitat de l’atenció a les víctimes (que, per exemple, fa el seguiment d’una vintena de dones afectades per episodis de violència de gènere), i pel desenvolupament de diversos dispositius especials (DE): DE Vigilància de segones residències, DE Vigilància en el sector comercial, DE Vigilància en parcs públics.

De cares al present any 2012 destaca el pla de formació dels agents en quatre grans àmbits: la utilització de desfibril•ladors mòbils (DEA) i suport de policia judicial (ambdues a càrrec de la Universitat de Girona), i per millorar la tasca de l’Oficina d’atenció ciutadana, i per crear la Uniat de trànsit i senyalització viària (ambdues a l’Escola de Policia de Catalunya).

També aquest s’han renovat part del parc mòbil: tres tot terreny que han substituït als monovolum tot incorporant “tablets policials” que donen autonomia a les patrulles per gestionar multes, denúncies, i connexió amb la central de comandament i al Sistema d’Informació Policial de Catalunya (SITCAT). També la Policia Local de Castell-Platja d’Aro està integrada en la prova pilot de la Xarxa RESCAT de radiotelecomunicacions d’emergència i seguretat de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de millorar el rendiment, l’eficàcia i l’operativa desplegada en situacions d’emergència, tant en zones urbanes com rurals.

Les dades globals sobre delictes i faltes al municipi, mostren com l’any passat es van registrar 2003 delictes i faltes (+2’4% en relació al mateix període un any abans), concentrats en un 43’5% en els mesos d’estiu – de juliol a setembre – amb 871 (la mateixa xifra que l’any 2010), situació derivada de l’alt grau d’estacionalitat de Castell-Platja d’Aro, en tant que destí turístic de la Costa Brava.

Es van produir 1.132 delictes (+8’5%) i 869 faltes (-5%). Entre els delictes, 265 robatoris amb força (+7’5%), 31 robatoris amb violència i/o intimidació (+19%), 170 robatoris amb força en interior de vehicle (+28’5%), i 247 furts (+6’5%). En el balanç d’efectivitat dels cossos policials amb implantació al territori hi consta la resolució de 601 dels 2.003 delictes i faltes, el 30% del total (+5%) i en el mateix període anual hi va haver 130 detencions (+31%), i segons consta en les dades policials, hi ha 6 persones que acumulen l’any passat 21 detencions (que sumades al seu historial anterior n’acumulen 63).

El més llegit

I després