I després

PLATJA D’ARO ENCARA LA SEGONA FASE DEL PARC DELS ESTANYS

Compartiu aquesta història

El parc dels Estanys de Platja d’Aro es prepara, quan s’han complert cinc anys de la seva obertura, per a una ampliació en què s’aspira a potenciar l’espai en els dos vessants que van marcar la seva concepció: l’ambiental, però també el lúdic, des del punt de vista de valors afegits, com ara l’observació d’ocells, refugi de fauna i les exposicions d’art en forma d’escultures de gran format.

Segons informa el diari El Punt Avui, serà la segona fase després de l’obertura al públic de la zona verda, la tardor del 2012. De les 150 hectàrees que ocupa l’espai –incloent-hi les basses–, només una estreta franja a llevant, paral·lela al carrer París, era fins ara visitable, per preservar un hàbitat tranquil per a les aus. Ara, però, la intenció és ampliar el domini trepitjable cap a la banda de tramuntana del carrer Luxemburg. Tot i això, el tinent d’alcalde d’Urbanisme i Medi Ambient, Josep Maria Solé, avança que l’àmbit també serà objecte d’intervencions dirigides a fomentar la presència de fauna autòctona.

Una de les actuacions projectades a la banda nord, a partir de la tardor, serà configurar una zona de basses inundables temporals, que quedaran seques a l’estiu o en períodes secs, un hàbitat positiu per a la cria de salamandres, tritons, gripaus i granotes, ja que les postes d’ous corren menys risc de ser depredades pels peixos dels estanys permanents. A més, plantegen que hi hagi murs de pedra seca –on sargantanes, llangardaixos, dragons i petites serps poden trobar recer– i el que es coneix com a hotels d’insectes, biòtops per a la seva cria o hibernació acompanyats de la plantada d’arbres i arbustos autòctons “per fomentar la pol·linització i el control natural de plagues”, argumenta el president de Sterna. El projecte definitiu encara està pendent de les darreres incorporacions. Més informació a diari El Punt Avui.

El més llegit

I després