L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha rebut per segon any consecutiu el premi Administració Oberta de Catalunya (AOC), després de la valoració realitzada sobre el grau de digitalització de les administracions locals catalanes, un reconeixement que situa Sant Feliu en un dels llocs més destacats en la franja de municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants. El regidor d’Educació, Josep Ramon Llobet, es va desplaçar per recollir personalment el diploma.

El regidor responsable d’organització i de l’àrea d’informàtica, Josep Melcior Muñoz, declarava a la nostra emissora que “l’administració electrònica ens està suposant un destacat estalvi per part de la ciutadania, quant a temps, en la vessant administrativa i també facilita la transparència en totes les accions. El fet de ser un dels ajuntaments més ben posicionats ens ha d’impulsar a seguir per aquest camí de la digitalització, com ha estat la recent posada en funcionament de la APP municipal i altres eines que ja ens estem plantejant posar en funcionament al servei de la ciutadania”.

Aquest tipus de transicions sempre deixen a un important col·lectiu que no domina la informàtica al marge i sobre aquesta qüestió Muñoz comentava que “realment, encara que ara ho és per llei, hem d’entendre que l’administració ja no funciona amb papers, sinó de forma electrònica i, tot i que encara ens falten eines, hem de treballar per superar en alguns casos la fractura digital que existeix a la nostra societat. I és aquí on ens hem d’esforçar perquè no hi hagi persones que quedin al marge d’aquesta administració electrònica. Estem satisfets de fer avenços positius i radicals en administració electrònica, però també som conscients que hem de tenir present aquesta fractura digital que afecta a ciutadans i ciutadanes que per circumstàncies d’edat o de coneixements els hi és més difícil. I és per això que posarem a disposició les nostres oficines d’atenció a la ciutadania i les reconvertirem en punts d’assistència per tal de reduir aquesta fractura digital i per facilitar les gestions”.