I després

PLATJA D’ARO ACULL EL 14è DANCE FESTIVAL

Compartiu aquesta història

El Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, segons informa gironanoticies.com, acull del 31 d’octubre al 3 de novembre d’enguany, diverses proves de balls esportius i de competició en el marc de la 14a edició consecutiva del Dance Festival Platja d’Aro (www.dancefestival.info). La convocatòria aplega 1.400 parelles de 40 països d’arreu del món. S’hi disputen una vintena de competicions, nacionals i internacionals en les modalitats estàndards i llatins, de diverses categories -júnior, juvenil, sènior i en cadira de rodes- dotades amb gairebé 7.000 euros en premis. D’entre totes, destaca el Campionat del Món Sub 21 Llatins amb més de 200 parelles de 35 països; i també el WDSF Word Open Standard i WDSF Open Youth Latin, dues competicions del rànquing mundial de la Federació Internacional.
Durant els tres primers dies, la competició se centra en les proves de nivell internacional, i el Dance Festival es tanca, la darrera jornada, amb el Màster Nacional, obert a totes les categories i grups d’edat, i puntuable per al rànquing de la FEBD. També s’hi fan dos opens de balls esportius en cadires de rodes, un per a cada modalitat, Standard (divendres 1 de novembre) i Llatins (dissabte 2 de novembre) amb la presència de 20 parelles de diversos països, tres d’aquestes espanyoles.
L’esdeveniment s’ha convertit en la prova esportiva amb més participació de l’any a Castell-Platja d’Aro, amb milers de participants, jutges, acompanyants i públic que dinamitzen turísticament el municipi durant la tardor. També hi ha una important projecció mediàtica internacional amb la cobertura televisiva del Mundial Sub 21 Llatins i de les dues proves de WDSF Open World. A nivell nacional, Televisió de Catalunya, mitjançant el Canal Esport 3, emet cinc programes de 55 minuts cadascun sobre el Dance Festival de Platja d’Aro a partir de novembre d’enguany.
El Dance Festival és fruit de l’organització conjunta de diverses entitats: Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, Consejo Superior de Deportes, World Dancesport Federation, Federación Española de Baile Deportivo, Asociación Española de Clubs de Baile i Publiolimpia slu; i el patrocini de diverses empreses privades. En la trajectòria del Dance Festival Platja d’Aro hi destaquen la prova de ball en cadira de rodes (2011), la primera Lliga Catalana de Clubs (2010), l’estrena de la selecció catalana de balls esportius (2008), o la celebració algunes proves d’alt nivell com els campionats del món de Youth 10 (2006), de balls llatins (2005), Youth llatins (2004), el Team Match de Comunitats Autònomes (2003), el Campionat de Catalunya de balls country line–dance (2002), el Campionat espanyol de professionals (2002) o el Grand Slam Standard (2013).

El més llegit

I després