I després

MOSTRA DE FOTOGRAFIA A CASTELL D’ARO

Compartiu aquesta història

L’espai municipal expositiu del Castell de Benedormiens a Castell d’Aro acull, segons informa gironanoticies.com, del 26 d’octubre al 24 de novembre, una mostra col•lectiva de fotografia de la mà de Carlos Casabona, Diego Espada i Richard van der AA. L’exposició s’inaugura el dissabte 26 d’octubre amb la presència dels tres fotògrafs (17 h), i resta oberta al públic, en entrada lliure i gratuïta, els caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h). La mostra, organitzada per la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, aplega una seixantena d’imatges que recull les vessants pròpies de cada autor.
Carlos Casabona va començar a treballar la fotografia en blanc i negre per passar, posteriorment, a la diapositiva en color i acabar en el format digital. Les seves imatges pretenen copsar un instant en l’ànima de personatges que transiten per la vida així com la geometria de l’entorn urbà, i s’articulen amb el muntatge de parelles de fotografies amb un nexe d’unió acompanyades d’un text propi com a suport poètic. Diego Espada ha treballat com a fotògraf de premsa, publicitat, reproducció d’art, d’estudi i d’espectacles alhora que compagina la seva activitat amb la docència a la Universitat de Girona com a coordinador i professor del Màster en fotografia. Richard van der AA, que ha treballar com a periodista i fotògraf de premsa per a l’OTAN a Alemanya, pren el seu primer contacte amb la fotografia documental a través dels escriptors de la Generació Beat. Artista inquiet per captar amb la seva càmera allò extraordinari que sorgeix de l’ordinari, pretén reflexionar sobre allò que passa massa de presa i sovint, i que gràcies a la imatge congelada, permet detenir-se en els detalls de la vida quotidiana.
La proposta forma part del cicle d’exposicions anual al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro iniciat a la primavera amb les mostres: Trobada d’Art. De l’Empordà a Galícia; les composicions del 59è Concurs de fruits del camp, flors i plantes ornamentals en motiu de la festivitat Sant Isidre Llaurador; i les propostes participants en el 5è Concurs de Patchwork de Castell-Platja d’Aro. El cicle expositiu d’estiu es va iniciar amb el Projecte Ermóupoli de Roca Sans (6-28 juliol), Goya a Castell d’Aro (3 d’agost-11 de setembre), i la mostra escultòrica d’Emili Armengol (14setembre-20 d’octubre. Finalitzada l’exposició actual, es podran visitar les diverses mostres nadalenques simultàniament (22 de desembre-12 de gener).
Aquest 2013 es compleixen 30 anys ininterromputs de mostres artístiques al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro.
Durant tres dècades ha acollit un ampli ventall de propostes, de tècniques diverses –escultura, pintura, ceràmica, gravat i fotografia- i d’estils variats –realisme, paisatge o figura humana- i tendències diverses –des de l’avantguarda a les figuracions-. En cada mostra, els artistes han fet donació d’una obra d’art, configurant un fons artístic de 150 creacions. La sala principal del pis superior està habilitada com a espai permanent per mostrar-ne una selecció, com a complement de les exposicions temporals. Un segon espai dels pis superior, acull també de manera permanent, el projecte artístic proposat per l’ajuntament a dotze autors: la personalització de la figura de la nina tradicional catalana “La Pepa”, en una peça de cartró d’1’5 m. en motiu del 15è aniversari del Museu de la Nina de Castell d’Aro.

El més llegit

I després