L’associació Guíxols Comerç i Turisme es va reunir en assemblea ordinària el proppassat dimarts al vespre a la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i va aprovar per unanimitat el pla d’accions 2017.

Un Pla d’accions en línia amb el del darrer any amb les novetats d’organitzar una fira al mes d’octubre un cop finalitzada la temporada d’estiu i un pla de dinamització comercial anomenat “Espais Actius”, que seguint el cas d’èxit d’Olot i “Aixequem persianes” de la Generalitat de Catalunya, consisteix en donar vida als locals tancats del centre comercial aconseguint més continuïtat en l’eix comercial i donar visibilitat a negocis que estan allunyats del centre.

Durant el primer semestre de l’any s’acabaran d’elaborar les bases i el protocol per optar a aquests espais i s’establiran les primeres converses amb propietaris d’establiments i interessats en tenir-hi el seu “espai actiu”.

Una altra ambició és ajudar als comerços a ambientar els carrers amb motiu d’actes que es celebren durant l’any a la ciutat, com carnaval, la fira del conte, Sant Jordi, la nit en blanc i la fira de Nadal.

Com a activitats destaquen: la botiga al carrer “fira rebaixes” del proper 11 de febrer i la d’estiu el 19 i 20 d’Agost. La desfilada de moda “Passarela’t” que es voldria incloure dins la programació del Festival Porta Ferrada 2017 i la Nit en Blanc el 26 d’agost.

Donen per tancat el debat sobre la ubicació de l’aparcament
Durant el mes de desembre passat es va realitzar una enquesta a tots els associats i altres empresaris de la zona centre per tenir una opinió contrastada sobre la posició de l’associació respecte l’aparcament. Els resultats, que van ser molt dividits es publicaran a la pàgina web de l’associació (www.acsfg.com). És per això que es desmarquen de qualsevol debat públic i suport a cap partit polític per centrar-se en dur a terme accions de dinamització del comerç local.

Qualsevol projecte que millori la mobilitat a la ciutat serà ben valorat, però demanen que no s’eliminin més places de zona blava en superfície al passeig del mar i es respectin i hi hagi un control constant de les zones de càrrega i descarrega, especialment prop de l’eix comercial.

Concurs d’ambientació d’establiments per Carnaval
S’ofereix la possibilitat d’ocupar la via pública per a treure el producte-servei ambientat amb motiu carnavalesc. El dissabte 25 de febrer , passacarrers del jurat/comitiva.  En el següent arxiuhi s’hi pot trobar el  full-dinscripcio-hivern-2017-1