I després

PISOS SOCIALS A L’HOTEL MEDITERRANEO

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha presentat aquest dijous en roda de premsa un nou projecte per a la creació d’habitatges socials a la ciutat.

Per fer-ho realitat es vol fer ús d’un dels hotels que formen part del llegat intestat dels germans Joan i Francisco Anlló, l’antic Hotel Mediterráneo (carrer Penitència 12), taxat en 477.000 euros i que va quedar desert en la darrer subhasta realitzada, al maig del 2014.

L’Ajuntament i la Generalitat van acordar recentment que aquest antic Hotel ha d’esdevenir o bé habitatge per persones en situació d’emergència, i també en modalitat de lloguer social, essent cedit gratuïtament, per la Junta Distribuïdora d’Herències (JDH).

La modalitat per treballar en aquesta proposta és que la Fundació Guíxols Surís rebi la cessió directa d’aquest immoble per part de la JDH, i destini part dels recursos que rebi en el repartiment de l’herència, en la rehabilitació de l’edifici, del qual properament ja se n’encarregarà un projecte integral per la seva transformació, adequant-se a la normativa, donat que es troba en volum disconforme d’edificació.

L’Ajuntament guixolenc es compromet, per la seva banda, a fer una modificació puntual del Planejament urbanístic per tal de qualificar l’Hotel Mediterraneo, com a habitatge de protecció oficial, i traslladar la qualificació hotelera a un altre del mateix llegat: l’antic hotel Regente (carrer de la Creu 27), que fins ara estava com a residencial de protecció oficial.

L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, va explicar aquesta operació el passat dia 13 d’abril, acompanyat de diferents Regidors del Govern de la Ciutat.

Com es recordarà, recentment l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols va acordar també amb la Generalitat un full de ruta i un calendari àgil per acabar de liquidar l’herència dels germans Anlló. Entre altres acords hi ha a posada a subhasta de l’hotel Panorama el segon trimestre d’aquest 2017, o sigui, abans de l’estiu, i la constitució de la Junta Distribuïdora d’Herències.

El més llegit

I després