I després

PERE SALA ENTREVISTAT AL VILAWEB

Compartiu aquesta història

VilaWeb publicava la setmana passada una entrevista amb el ganxó Pere Sala, excol·laborador de la la nostra emissora i actual coordinador de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, “un organisme de referència a Europa, que ofereix un nou mapa del país d’avui, des de l’anàlisi del paisatge i la relació de les persones amb el seu entorn.
Des de l’any 2005 que es va aprovar la Llei del Paisatge de Catalunya, l’Observatori del Paisatge ha treballat en set Catàlegs del Paisatge, que són instruments per analitzar els paisatge de Catalunya i definir objectius de qualitat paisatgística, i introduir-los en el planejament territorial de Catalunya (el catàleg del paisatge de les Terres de Lleida, del Camp de Tarragona, de les Terres de l’Ebre, de la Regió Metropolitana de Barcelona i de les Comarques Centrals, de les Comarques Gironines i de l’Alt Pirineu i Aran). A finals de gener es va aprovar el de la Regió Metropolitana de Barcelona i ja només manca enllestir el de les comarques centrals. És un treball on hi participen especialistes, però també la societat civil. El resultat són uns documents que ens parlen del territori i la seva gent, que construeixen un nou mapa del país des del punt de vista del paisatge”.
WilaWeb prosseguia “Hem parlat amb Pere Sala, coordinador de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, per endinsar-nos en aquesta tasca que duen a terme i per analitzar especialment el Catàleg del Paisatge de la Regió Metropolitana de Barcelona. Aquest Catàleg abasta les comarques del Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental, el Barcelonès, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf. És el territori més poblat de Catalunya i també el més industrialitzat, contaminat i segurament amb més interessos econòmics pel mig”.
A continuació se li realitzava una completa entrevista, que si és del vostre interès, la podeu seguir a través del següent enllaç: http://www.vilaweb.cat/noticia/4234860/20150307/pere-sala-important-nostra-tasca-emergir-valors-territori.html?fb_action_ids=10206270060137204&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.VPszRqrpeSY.like

El més llegit

I després