I després

948.000€ per a iniciatives de PDA

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va tirar endavant en el ple de dimecres amb l’oposició del PSC i d’Iniciativa diverses modificacions de crèdit pel qual va incorporar un import de 948.000 euros per a diferents iniciatives. Segons informa el DDG, d’aquests, 500.000 són per a l’encàrrec de la redacció del projecte de l’auditori-teatre-palau de congressos, com ja informava ahir aquest diari. L’import, però, pot reduir-se en el procés de licitació. L’alcalde, Joan Giraut (CiU), va explicar que els diners per pagar aquest encàrrec sortiran de la venda de patrimoni municipal. Giraut va comentar que s’havia d’aplicar aquesta fòrmula perquè el projecte de l’auditori no es considera una inversió sostenible, és a dir, que no es tracta d’una obligació de l’Ajuntament, i per tant els diners per finançar-ho no poden sortir del romanent.
És del romanent de tresoreria (de 8,36 milions d’euros en el tancament de l’exercici de 2014) d’on surten els 448.000 euros restants de la modificació de crèdit; que es divideix en: redacció del projecte d’ampliació del centre cívic Vicenç Bou, 30.000 euros; redacció del projecte d’ampliació de la biblioteca Mercè Rodoreda, 90.000; direcció d’obres per al bombament de les aigües pluvials de la riera de les Sorres, 86.000; direcció d’obres per al bombament d’aigües del parc de les Formigues, 32.000; obres per acabar l’adequació de sales de la Masia Bas, 160.000; i refer monòlits de les entrades del municipi, 50.000.
El regidor d’ICV Pedro Torres va criticar les modificacions perquè les veu electoralistes. Segons l’ecosocialista, es podrien haver fet en qualsevol moment els últims quatre anys, “però ho fan ara a dos mesos d’eleccions”. “És el programa electoral de CiU de cares a les municipals, que surt del sacrifici de les famílies del municipi”, va concloure en referència al fet que l’Ajuntament ha tancat el 2014 amb un superàvit de 3,44 milions d’euros. Torres i el socialista Maurici Jiménez van coincidir que, abans que ampliar la biblioteca de Platja d’Aro, potser se n’hauria de fer una a Castell d’Aro.
Jiménez va criticar que el govern vengui el superàvit com que “estalvien i redueixen deute, però nosaltres considerem que escanyen la gent perquè al seu moment van gastar més del que podien”. Estel Rodríguez (ERC) va considerar que si es tanca amb superàvit, s’haurien de baixar els impostos. L’alcalde va defensar que perquè hi hagi eleccions “no es poden retardar projectes vitals” i va afirmar que en tres anys no han apujat els impostos. El PSC hi contraposa que l’ingrés per impostos ha pujat un 15% els últims quatre anys.

El més llegit

I després