I després

PERE ALBÓ COORDINA MOVIMENT CATALUNYA

Compartiu aquesta història

El 24 de maig de 2015 se celebraran les properes eleccions municipals i alguns anteriors candidats per a Sant Feliu com Joan Alfons Albó (CiU) i Jordi Vilà (ERC) han confirmat que encapçalaran les seves respectives llistes.
Pel què fa al tercer partit, quant a vots en les passades eleccions del 2011, ja es pot anunciar que Pere Albó (PSC) no es presentarà per aquest partit però segurament que sí que encapçalarà la candidatura de Moviment Catalunya, formació de la qual ha estat escollit coordinador de les comarques gironines (el que en clau del PSC vindria a ser un primer secretari de la demarcació).
En les darreres votacions del ple, en les quals es debatien diverses qüestions sobre la consulta, ja es podia entreveure la divisió existent entre els cinc integrants del grup municipal en el qual Joan Vicente i Júlia Vendrell s’han alineat amb Pere Albó, recolzant les tesis sobiranistes, mentre que Verónica Lahoya i, especialment, Juanjo Garcia Cañadas, optaven per la línia federalista del PSC. A nivell local, altres històrics com ara Antoni Juanals sembla ser que també passaran a Moviment Catalunya, format per noms de primera línia de socialistes com Montserrat Tura, Marina Geli, Jordi Martí, Núria Ventura, Àngel Ros, Antoni Castells, Joaquim i Manel Nadal i altres incorporacions que en aquests dies es van produint després del degoteig d’abandonaments en la formació socialista catalana.
D’altres escissions del PSC varen néixer anteriorment Avancem i NeCcat amb els quals es preveu una aliança de cara a les properes eleccions.
Amb aquest escenari, doncs, Pere Albó tornarà a encapçalar una llista després que en alguns sectors se’l veia fora de la política local, al temps que projecta la seva carrera política més enllà dels Burots amb aquest càrrec a nivell comarcal.
Actualment Pere Albó continua liderant el grup socialista fent les funcions de vicealcalde, regidor de cultura i representant del consistori a la Diputació de Girona i sostenint el pacte de govern amb CiU, sembla que fins esgotar la legislatura. De fet aquesta setmana és l’alcalde accidental mentre Joan Alfons Albó està de vacances, i presidirà el ple d’aquest dimarts.
Pel que fa al futur del PSC a Sant Feliu, Juanjo Garcia Cañadas ja ha anunciat obertament, a través de les xarxes socials, que està disposat impulsar la nova etapa del partit a nivell local.

El més llegit

I després