I després

Pere Albó anuncia la seva renúncia al sou de l’Ajuntament

Compartiu aquesta història

El vicealcalde de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó (PSC), ha anunciat que renuncia al sou que percebia de la seva dedicació a l’Ajuntament. En la redacció dels pressupostos del 2012 (per als quals hi ha una roda de premsa aquest dimecres a les 14 h) que s’aprovaran en els propers dies, ja s’ha inclòs aquesta decisió amb efectes aplicables a l’1 de juliol.

Els socialistes de Sant Feliu de Guíxols han assegurat que la política “també són gestos” i és per aquest motiu que Albó renunciarà al seu sou. El vicealcalde ha reiniciat recentment la seva activitat professional com advocat, que havia deixat aparcada per dedicar-se integrament a l’alcaldia després de guanyar les eleccions municipals del 2007 i formar govern. El recent inici de l’activitat professional l’ha fet reconsiderar la figura d’una dedicació quasi exclusiva en el proper pressupost.

El PSC ha volgut comparar la decisió d’Albó amb el portaveu de Tots per Sant Feliu, Carles Motas (que declarava durant el seu any i escaig d’alcaldia una dedicació a l’Ajuntament del 80%) i argumenten que “no prescindia de les seves activitats professionals”. Els socialistes expliquen no va fer-ne mai una qüestió en el seu moment i que “ara tampoc ho prendrem com un antecedent o excusa per a no fer el que cal”, apunten. En aquest sentit es mostren queixosos davant l’actitud de Tots per Sant Feliu els quals acusen d’haver iniciat “una campanya de desqualificacions i desprestigi d’un tema tan sensible com el de les remuneracions d’aquells que es dediquen a la política municipal, fins al punt de judicialitzar aquestes qüestions”.

Només unes hores abans, el grup de Tots per Sant Feliu enviava una nota de premsa en la qual continuava insistint en la il·legalitat del Ple Extraordinari que reclamaven com a exclusiu i en el quan s’hi varen incorporar altres punts, així com en la demanda del retorn dels diners cobrats en considerar que va percebre les assignacions abans de la creació administrativa de l figura de vicealcalde, per al qual cosa varen portar la qüestió als jutjats i el dia 13 de juliol està prevista la celebració d’un dels judicis.

Com apuntàvem anteriorment, no es descarta que en la roda de premsa que s’ha de celebrar aquest mateix dimecres al migdia, per parlar dels pressupostos del 2012, sigui l’escenari en el qual s’escenifiqui aquesta decisió i es produeixi una compareixença.

La nota del PSC, cliqueu a sobre per ampliar-la

 

El més llegit

I després