I després

Programa potent en el 50è Festival de la Porta Ferrada

Compartiu aquesta història

Artistes com Alanis Morrissette, el gran mestre Zubin Mehta amb l’Orquestra Filharmònica d’Israel en un especialíssim concert, Ian Anderson amb Jethro Trull, Maniatan Transfer o Bobby Mc Ferrin seran presents a Sant Feliu de Guíxols, en la 50a edició del Festival Internaciona de la Porta Ferrada, que se celebrarà aquest estiu i el que ve, és a dir, que tindrà una celebració de dos anys (enguany serà la cinquantena edició, i la que ve serà titulada “50+1”).

El director del Festival, Albert Mallol, ha destacat “el caràcter carregat de detalls, ric en matisos i interrelació de la proposta”. “Hi podem trobar el millor de casa nostra, combinat amb artistes de gran repercussió internacional en trobades”. Alhora, s’intenta donar cabuda a tots els registres artístics que ha tingut el Festival al llarg de cinquanta anys; un certamen que va néixer el 1958. “Vam començar amb música clàssica i música de la zona; així seguim”, però ho ampliem també a l’horitzó pop, jazzístic, del món i l’espectacle escènic.

L’alcalde, Joan Alfons Albó, ha destacat que el Festival, junt amb la propera obertura de l’espai Carmen Thyssen, són uns dels actius més importants de promoció que té la ciutat, i ha definit aquesta proposta per contribuir a trobar el punt de projecció que necessita l’entorn per anar més donar-se a conèixer i superar la situació econòmica. “El festival és, essencialment, un actiu econòmic”.
Les entrades es venen previsiblement a partir del dia 13 de juny, a través de Ticket Master i taquilla a Sant Feliu de Guíxols.
El cost del Festival, de poc menys de milió i mig d’euros, es finança en un 25% amb aportació privada, 35% d’aportació de públic, i 40% de fons públic (Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Diputació de Girona, Ministeri de Cultura i Generalitat)

  • Grans noms de la música i les arts escèniques

El concert inaugural serà el “Concert desconcertant”, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i Antoni Ros Marbà, una producció del Festival amb la col.laboració de diferents escoles de música de l’entorn. S’afegeixen altres propostes, com per exemple un espectacle per commemorar els quaranta anys de Comediants: és l’anomenada “Llevantada d’artistes”, un desembarcament marítim i cercavila per la població, amb la implicació de diferents entitats culturals de la ciutat. Comediants prepara, igualment, una col.laboració amb Porta Ferrada l’any vinent: una òpera.

Capítol a banda el prestigiós Zubin Mehta i l’Orquestra Filarmònica d’Israel. En un concert extraordinari, sufragat per l’aportació d’un anònim espònsor, inclou la interpretació de Petruska d’Stravinski i la simfonia del nou Món, de Dvorak.
Altres propostes d’interès, com The Smoking Stones, amb l’espectacle ’50 anys de satisfaccions’ porten un homenatge als Rolling, amb Javier Urrutia, Gerard Quintana i Carlos Segarra entre altres.
Concha Buika presenta el seu darrer disc, i la cantant de neo soul Jill Scott aporten calidesa a la nit guixolenca.
Les mítiques melodies de Jethro Tull fan presència al Festival, amb un repàs a les seves grans peces, així com les veus de The Manhattan Transfer, Bobby Mc Ferrin i Locomotora Negra hi seran presents. Joan Manuel Serrat i Joaquín Sabina, dos vells coneguts del Festival, continuaran apostant pel Festival de la Porta Ferrada. Un dia més tard vindrà Ana Belén.
El programa passa també pels Amics de les Arts, Sant Feliu Fest, Roger Mas, el Circ de Pequín, “Bodas de Sangre”, entre molts altres.

Accés directe al catàleg del festival

Cliqueu a sobre per ampliar el calendari de concerts

El més llegit

I després