I després

PDA planta cara al consum d´alcohol al carrer

Compartiu aquesta història

La Policia Local de Platja d’Aro ha intensificat la lluita contra el consum d’alcohol al carrer, per evitar que grups de joves facin ‘botellón’ a la via pública o bé a la platja. Només en un mes i mig, els agents han arribat a interposar 282 denúncies per aquesta infracció de les ordenances. Segons informa el DDG, en comparació amb l’any passat, això suposa un augment del 352% (aleshores, se’n portaven 80). Ara, els denunciats s’enfronten a multes que s’estenen des dels 150 als 1.000 euros. D’altra banda, l’operatiu específic per combatre delictes durant aquests mesos -que es tradueix amb més patrullatges- ha aconseguit reduir fins a un 23% els furts i detenir fins a dues vegades tots els integrants d’una banda de lladres.
Amb l’arribada de l’estiu i les onades de turistes, Platja d’Aro arriba a multiplicar per deu la seva població (passant de les 10.000 persones a les 100.000). Això, en matèria policial, es tradueix en un operatiu específic per combatre possibles delictes, il·lícits i altres actituds incíviques.
La plantilla de la Policia Local augmenta fins als 48 agents, amb la incorporació de sis interins, i s’intensifiquen els patrullatges tant als eixos comercials com al passeig Marítim. El reforç d’estiu comença per Sant Joan i dura fins al mes de setembre. Però ara, un cop passat l’equador de l’estiu, des de l’Ajuntament ja s’ha aprofitat per passar-ne un primer balanç.
D’entrada, allò que crida l’atenció és que han augmentat -i molt- les denúncies per beure alcohol al carrer. En concret, els agents han arribat a aixecar fins a 282 actes per aquesta infracció, davant les 80 que es portaven l’any passat. Traslladat en percentatges, això suposa un increment del 352%.
L’afany de Platja d’Aro per combatre el consum d’alcohol al carrer, de fet, ja es va fer palès durant l’estiu de l’any passat (sobretot, al mes d’agost). L’objectiu és evitar que els grups de joves i turistes facin ‘botellón’, molts cops a la sorra de la Platja Gran. Segons estableix l’ordenança municipal, aquesta infracció comporta multes que s’estenen des dels 150 als 1.000 euros.
Al costat d’aquestes actes per consum d’alcohol, la Policia Local també n’ha aixecades 33 més per drogues i sis per tinença d’armes prohibides.
Baixen un 19% els delictes i faltes
L’operatiu policial específic d’estiu també s’ha traduït, d’entrada, en una disminució dels delictes i faltes. Durant el primer mes i mig, el global d’aquests il·lícits s’ha reduït en un 19,2% (passant de 406 a 328). Si se centra la lupa damunt determinades tipologies, l’estadística policial permet veure com allò que han baixat més són els furts (en concret, en un 23%, passant de 146 a 111).
Segons indica l’Ajuntament, això és fruit del patrullatge constant -tant uniformat com de paisà- i de la col·laboració dels mateixos comerciants. Entre d’altres, això ha permès detenir fins a dues vegades set lladres que formaven part de bandes dedicades a cometre aquests il·lícits.
Pel què fa a determinats delictes, s’han reduït en un 22,5% els robatoris amb força (de 31 a 24). Dins aquest grup, s’hi inclouen també els robatoris a interior d’habitatge. A més, han baixat fins a un 56,6% els robatoris a interior de vehicle (de 39 a 17), entre d’altres gràcies al fet que, a principis de juliol, es va detectar una banda, procedent de Sant Adrià del Besòs, especialitzada en aquests tipus de delictes.
A l’altra cada de la moneda, però, s’hi troben els robatoris amb violència i intimidació. En aquest cas, d’un any a l’altre, s’ha passat de dotze a tretze casos. Sobretot, aquí destaquen els robatoris de telèfons mòbils intel·ligents, que els lladres arrabassen d’una estrebada mentre les víctimes els estan fent servir.

El més llegit

I després