I després

Palamós paga als conductors els danys causats per senglars

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament ha estimat la reclamació arran d’una sentència provinent d’un cas anterior idèntic. Ja fa un temps, l’Ajuntament es va negar a pagar a una conductora els danys del cotxe provocats per un porc senglar en considerar que no hi havia relació causal entre l’accident i un presumpte mal funcionament d’un servei municipal. Però la senyora va portar el cas als tribunals i, finalment, el jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona va acabar fallant a favor seu. En aquest cas, l’Ajuntament va haver de pagar 527 euros per reparar el cotxe de la senyora, un Opel Astra.
En el cas actual, que va aprovar la junta de govern del 18 d’octubre, els danys afecten un Audi 4 1.9 TDI Avant i el consistori palamosí assumeix només 600 euros del total del cost de la reparació, que és la franquícia, i la quantitat restant, 4.634,29 euros, és assumida per l’entitat asseguradora contractada pel consistori, que és Zurich.
L’Ajuntament de Palamós indemnitza amb 5.234,29 euros un conductor pels danys soferts pel seu cotxe arran de l’impacte d’un porc senglar quan circulava per la carretera C-31, dins el terme municipal, segons ha acordat la junta de govern. El consistori estima la responsabilitat patrimonial dels danys perquè l’animal provenia de la zona de seguretat, al voltant del nucli urbà, creada fa vuit anys, per separar clarament les zones habitades d’aquelles on es pot practicar la cacera. El protocol especifica que qualsevol dany patrimonial que es produeixi en aquest àmbit ha de ser assumit pel municipi. (El Punt)

El més llegit

I després