I després

ORDENARAN EL MUSEU DEL RAT-PENAT

Compartiu aquesta història

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, ha declarat als mitjans que l’Ajuntament de Sant Feliu ha decidit legalitzar les obres realitzades pels volts de l’any 2000 a la finca on s’ubica el museu del Rat-Penat, en l’àmbit de Mascanada, que es troben fora d’ordenació pel fer d’haver-hi realitzat ampliacions sense llicència pertinent en el seu moment.
Albó justifica aquesta decisió “pel fet que a ningú no se li escapa de l’ús que se li dóna i que sorgeix a l’entorn de l’artesania que realitza aquesta persona. És tracta d’una col·lecció elaborada en aquell mateix espai i que el fet que hi hagi una activitat artesanal a la finca, i que a la fitxa ja hi consti que allà hi ha una activitat museística incipient, es considera que s’ha de normalitzar.
I per tal de normalitzar-ho ho hem presentat prèviament a Urbanisme de Girona, que ha donat el seu vist-i-plau. El que no podem fer és obviar-ho, deixar anar passant els anys i que allò estigui en una situació d’il·legalitat”.
L’alcalde afegia que se li donen dos usos, l’activitat de taller artesanal que ocupa gairebé el 90% de l’activitat en creacions pròpies i la resta on es fan restauracions per encàrrecs externs.
Concloïa que aquesta acció es podria haver fet molt abans però que ha estat ara que s’hi han posat per resoldre una qüestió que havia quedat enquistada i que no s’havia pres la decisió de posar-ho dintre d’ordenació. Va remarcar, però, que quedaran totalment delimitats els usos que es poden donar a aquests espais.
Ja s’ha actuat en aquesta línia dintre de la legislatura amb altres espais, com seria el cas del primer edifici que es troba a l’entrada del Nàutic Vell, seu de l’Associació Llop de Mar de marina d’esbarjo on, a hores d’ara s’hi està realitzant una reforma i obres de millora després d’aconseguir legalitzar-lo.

El més llegit

I després