Oportunitat per a joves a Alemanya

Aprendre un ofici, un idioma nou i una forma de ser i de treballar. Aquesta és la filosofia que impulsa el programa d’intercanvi que promou l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb l’Ajuntament agermanat de Mindelheim (sud d’Alemanya, proper a Munic).
El programa formatiu que no només és gratuït sinó que remunerat, està adreçat a 19 joves, nois i noies, de 18 i 25 anys. Dura tres anys i està pensat bàsicament per a les branques de construcció (paleta, encofrador…), hostaleria (cambrers, cuiners, administració, recepcionistes…) i és possible que s’obri un tercer camp -per concretar a hores d’ara-  relacionat amb la reparació de vaixells.
Els joves que vulguin informar-se han d’enviar les seves dades personals (sense compromís) al mail som@guixols.cat, tot indicant la referència “Alemanya”, junt amb un breu currículum.
Hi ha una sessió informativa el proper dia 26 d’abril a les 17h al Punt Jove (carrer del Mall, edifici Vetlladores). Es pot demanar informació per telèfon al 972 32 70 33.
Es tracta de cursar, a Alemanya, l’anomenada Formació Professional Dual remunerada en empreses. Aquest país presenta un dèficit demogràfic de joves per aquestes branques laborals. S’ofereix una formació curricular, que acaba amb un certificat acadèmic homologat a tot Europa, amb un alt domini de  l’ idioma alemany (amb un curs inicial a Sant Feliu de Guíxols i un d’intensiu a Alemanya) i viatge pagat per veure la família cada tres mesos.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació