I després

Oportunitat per a joves a Alemanya

Compartiu aquesta història

Aprendre un ofici, un idioma nou i una forma de ser i de treballar. Aquesta és la filosofia que impulsa el programa d’intercanvi que promou l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb l’Ajuntament agermanat de Mindelheim (sud d’Alemanya, proper a Munic).
El programa formatiu que no només és gratuït sinó que remunerat, està adreçat a 19 joves, nois i noies, de 18 i 25 anys. Dura tres anys i està pensat bàsicament per a les branques de construcció (paleta, encofrador…), hostaleria (cambrers, cuiners, administració, recepcionistes…) i és possible que s’obri un tercer camp -per concretar a hores d’ara- relacionat amb la reparació de vaixells.
Els joves que vulguin informar-se han d’enviar les seves dades personals (sense compromís) al mail som@guixols.cat, tot indicant la referència “Alemanya”, junt amb un breu currículum.
Hi ha una sessió informativa el proper dia 26 d’abril a les 17h al Punt Jove (carrer del Mall, edifici Vetlladores). Es pot demanar informació per telèfon al 972 32 70 33.
Es tracta de cursar, a Alemanya, l’anomenada Formació Professional Dual remunerada en empreses. Aquest país presenta un dèficit demogràfic de joves per aquestes branques laborals. S’ofereix una formació curricular, que acaba amb un certificat acadèmic homologat a tot Europa, amb un alt domini de l’ idioma alemany (amb un curs inicial a Sant Feliu de Guíxols i un d’intensiu a Alemanya) i viatge pagat per veure la família cada tres mesos.

 

El més llegit

I després