Dijous al matí es va celebrar una roda de premsa a la qual varen comparèixer la regidora de Serveis Socials, Verònica Lahoya, el rector de la parròquia i Delegat Episcopal de Cáritas, Narcís Ponsatí i el representant de Cáritas a Sant Feliu, Joan Llandrich.
El treball conjunt entre les dues parts ha donat els seus fruits i volien comentar els avantatges i condicions del nou servei d’aliments que s’està oferint a dia d’avui.
Declaraven que volien ampliar l’ajut a un segment més ampli de la població i, si bé només s’havia ofert el servei a famílies que no tenien entrades de diners, en l’actualitat també hi entraran famílies amb determinats ingressos. La condició és una petita aportació simbòlica i l’assistència a cursos de formació d’economia domèstica, de nutrició i de caire social entre altres, per tal que l’ajut no caigui en arguments assistencialistes, evitar que la persones es contemplin a elles mateixes com a víctimes i que siguin capaces de remuntar la situació pels seus propis mitjans, potenciant la seva autoestima.
Entretant, podran accedir a l’ajut durant tres mesos a l’any, prorrogables a sis i combinables (excepte en la gent sense cap recurs), amb una cistella en la qual es busca una dieta equilibrada i on hi ha incorporat productes frescos.
Aquesta novetat requerirà ampliar la seu que ara es troba a l’església de Santa Maria i és possible que es traslladi a la parròquia de Sant Joan de Vilartagues on hi ha més espai i on s’haurien de construir càmeres per a la conservació dels aliments frescos.
Actualment s’està fent assistència a unes 400 persones i els percentatges han variat ostensiblement atès que si fa pocs anys el 100% de persones que sol·licitaven aquest ajut eren immigrants, actualment, el 60% son persones del país i el 40% estrangers.