I després

Operació per aturar els assalts

Compartiu aquesta història

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va informar ahir que el seu departament ha decidit donar prioritat màxima a la resolució dels assalts a domicilis amb intimidació i violència segons informa El Periòdic de Catalunya. El conseller va fer aquest anunci després d’assistir a la junta de seguretat local que es va celebrar ahir (dijous) a Platja d’Aro, on Jordi Comas va perdre la vida durant un robatori al seu domicili el mes de novembre passat, i en què dissabte passat es va produir un altre d’aquests assalts en un xalet.
Espadaler ha explicat que des de fa dos dies, coincidint amb l’assalt a l’habitatge d’un advocat a Balaguer (Noguera), el programa operatiu especial d’habitatge “s’ha elevat a nivell 1, d’àmbit nacional. Això suposa ampliar el focus a tot Catalunya, dedicar més recursos i reforçar la investigació” per tal de portar a terme més detencions.
El conseller ha destacat, per emfatitzar la importància que el departament dóna a aquesta operació, ha explicat que el comissari en cap Josep Milan, màxim responsable operatiu dels mossos, en dirigeix personalment la coordinació.
Increment del 86% a Girona
El 2011 es varen van perpetrar 532 assalts, enfront del 567 del 2012 (un 6,5% més), mentre que a les comarques de Girona aquests delictes van registrar un augment del 86%, perquè dels 29 casos del 2011 es va passar a 54 durant l’any passat.
Espadaler ha destacat que el percentatge de resolució d’aquests delictes és del 60% dels casos i va emfatitzar que des de divendres passat s’han detingut 24 persones relacionades amb assalts violents comesos a les comarques de Girona en els últims mesos. Les dues últimes detencions s’han produït a Palafrugell.

 

 

 

El més llegit

I després