I després

Obertes les inscripcions per la cursa de pasteres que arriba amb novetats

La botzinada de sortida anirà a càrrec del Club Bàsquet Sant Feliu en reconeixement a la seva gran temporada

Compartiu aquesta història

La colla Uuhquexungu! ja ha obert les inscripcions per la tradicional cursa de pasteres que se celebra cada any dins la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols i que arriba a la seva 13a edició. Tindrà lloc el diumenge 30 de juliol i la sortida serà a les 6 de la tarda des del sector de platja del Passeig de Rius i Calvet, vora l’espigó.

A través d’aquesta activitat es proposa als participants construir una embarcació casolana i amb ella, fer un trajecte que fa un recorregut per la badia de Sant Feliu fins a l’espigó de l’àncora.

Clara Nualart, presidenta de la colla, ens explica com afronten l’edició d’aquest any. Hi haurà diverses novetats, entre elles la botzinada de sortida que anirà a càrrec del Club Bàsquet Sant Feliu per reconèixer la seva gran temporada. A més, també hi haurà alguna altra sorpresa que tindrà lloc en els minuts previs abans de la sortida.

L’activitat està oberta a tothom qui vulgui participar-hi, complint certs requisits com que les embarcacions tinguin prou estabilitat com per poder navegar i que cada pastera tingui un mínim de 4 participants.

Pel que fa als premis que s’atorgaran, s’inclou un de dirigit als qui arribin en primera posició, com també altres guardons en els quals es premiarà l’originalitat, la construcció i la flotabilitat de les embarcacions. L’entrega dels guardons es farà a les 19:30 hores a l’escenari que s’ubicarà a Rius i Calvet. Aquest any, com a novetat, al jurat habitual s’hi incorporaran les Reines Carnestoltes 2023, Glorioki i Vero Bill, de la Colla 4 Gats

Des de la colla carnavalesca s’espera que es mantingui la xifra de participants de les anteriors edicions, que ronda les 300 persones. Aquesta és una activitat que s’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Associació de Festes Ganxones i l’Associació de Colles de Carnaval Ganxones.

El més llegit

I després