I després

El Síndic demana més flexibilitat amb les cites prèvies amb l’Ajuntament

L'any passat va fer 394 actuacions de les quals la majoria han estat consultes ciutadanes

Compartiu aquesta història

Anit el ple de l’Ajuntament va escoltar el resum de les actuacions dutes a terme pel Síndic de Greuges Municipal durant l’any passat. La sindicatura va fer prop de 400 actuacions en total. D’aquestes, la majoria, 351, van ser per atendre consultes de la ciutadania, però també van rebre 27 queixes i 16 accions per iniciativa pròpia. La majoria de reclamacions eren per situacions relacionades amb l’espai públic com ara la necessitat d’adequació de mobiliari urbà, sorolls, devolució de fiances per llicències d’obra o problemes amb la neteja de carrer.

A partir de les queixes dels ciutadans, el síndic local, Josep Rius, va aprofitar per fer demandes als polítics locals. 

Una d’elles és la flexibilització de les cites prèvies a l’hora de relacionar-se amb el consistori.

Tot i que Rius reconeix que van ser una bona eina durant la pandèmia, creu que s’ha de recuperar la possibilitat d’atendre a la ciutadania sense cita prèvia. Per això demana que no  siguin obligatòries, que no s’hagin de demanar exclusivament per internet i que els terminis d’atenció no siguin exagerats.

El Síndic local va estirar les orelles a l’administració local per la lentitud en algunes qüestions. Per exemple, fa 9 anys va recomanar al consistori actualitzar i adequar l’ordenança de Sorolls i Vibracions a la normativa vigent, una petició que encara no ha estat atesa, segons va denunciar el síndic local.

En aquest sentit Rius va recordar que la manca de respostes ràpides causa indefensió a la ciutadania i va animar a ser més resolutius i diligents.

El Síndic va aprofitar per demanar que aquest diumenge es vagi a votar i va apuntar la necessitat de frenar els moviments xenòfobs d’extrema dreta i va sentenciar que les fronteres només estan obertes als diners i no als pobres.

Els partits polítics van agrair la tasca de la Sindicatura de Greuges municipal.  En aquest sentit, van destacar que aquest mandat caldrà entomar el relleu de Rius que acaba mandat d’aquí a tres anys. El síndic és una figura independent que actua de defensor dels ciutadans de Sant Feliu davant l’administració local.

El més llegit

I després