I després

Nova taxa de 360 € per al grau superior de la FP

Compartiu aquesta història

El Departament d’Ensenyament recaptarà prop de 15,7 milions d’euros amb la nova taxa que ha implantat per al grau superior de la Formació Professional, i que serà de 360 euros per alumne i curs. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va donar a conèixer ahir la xifra de la nova taxa per als alumnes que l’any vinent comencin un grau superior de FP i també per als que cursaran el segon any, que serà de 180 euros, una quantitat provisional que s’igualarà a l’esmentada de 360 el curs següent (2013-2014).

Aquesta nova matrícula l’abonaran els alumnes de graus superiors i també els dels cicles formatius artístics de grau superior (com el que s’estrena a Sant Feliu el proper curs), però no els de grau mitjà, uns estudis que continuaran sent gratuïts.

Les federacions d’Ensenyament de CCOO i UGT van denunciar ahir que Catalunya és la comunitat que més retalla en educació, ja que, en els dos últims anys, la pèrdua pressupostària prevista és del 13,57%, lluny del 4% de Madrid o del 3,8% del País Basc.

La consellera va assegurar que no s’exclourà ningú d’aquests estudis postobligatoris, en el cas que no es pugui assumir la taxa, i que s’està estudiant si s’atorguen beques o es rebaixa el preu en funció de la renda familiar, d’acord amb el que considerin més convenient els directors dels centres.

Pel que fa als centres concertats, el Govern del PP està preparant el canvi de la norma que regula el que poden cobrar i que ara és de 180 euros per curs, una quantitat que previsiblement també pujarà el pròxim curs. L’altra novetat en FP per al curs vinent és la realització de part de l’aprenentatge en empreses on els joves podran cobrar un sou-beca.

Entre les novetats de Batxillerat, s’implantarà la modalitat Artística a l’Institut Sant Elm (Sant Feliu de Guíxols) i el mixt francès al Ridaura (Castell-Platja d’Aro). D’altra banda, el Departament d’Ensenyament va anunciar que retirarà l’autorització per fer jornada intensiva als instituts on es comprovi, a través de les proves internes i externes, que han empitjorat els resultats acadèmics.

 

El més llegit

I després