I després

23 ciutadans de Sant Feliu es troben empresonats

Compartiu aquesta història

Segons el Departament de Justícia, 23 habitants de Sant Feliu de Guíxols es troben empresonats, xifra que la situa en el novè lloc de les comarques gironines precedida de Girona (159), Figueres (90), Blanes (67), Salt (63), Lloret de Mar (47), Palafrugell (32), Olot (30) i Roses (28. De gironins n’hi ha al voltant de 800 i en el conjunt de Catalunya, 9.461, el 44% dels quals són estrangers.

Poc més d’un terç (306) són delinqüents gironins, dels quals 9 de cada 10 són homes, es troben interns en algun dels dos centres penitenciaris que hi ha oberts a la demarcació (Girona i Figueres). La resta, es troben repartits en diferents presons de la resta de Catalunya on hi destaca la de Quatre Camins amb 323 gironins. El fet que la majoria dels delinqüents que viuen a la demarcació es trobin en altres presons que no siguin Girona i Figueres, però, respon a una qüestió de capacitat, en espera que s’obri la presó unificada de les comarques gironines (el Puig de les Basses).

Justícia ha fet públiques aquest divendres, per primer cop, diverses xifres de la població penitenciària a Catalunya. A més del nombre d’interns que hi ha als diferents centres penitenciaris, l’estadística també permet fer perfils dels reclusos per municipis de residència, sexe, nacionalitat i edat.

Això permet, per exemple, que es puguin comparar les ràtios d’interns per territoris. Arreu de Catalunya, per cada 100.000 habitants, n’hi ha 135 que es troben entre reixes. A diferència de Lleida i Tarragona, però, les comarques gironines es troben per sota d’aquesta mitjana (amb 125 presos per cada 100.000 habitants).

En total, hi ha 814 gironins que es troben privats de llibertat, bé perquè compleixen condemna, bé perquè estan en presó preventiva a l’espera del judici. En concret, 662 d’aquests presos ja tenen sentència ferma i els 152 restants estan pendents de passar per davant d’un tribunal.

En l’estadística elaborada per Justícia també es pot comprovar com el perfil del pres gironí és el d’un home d’entre 31 i 50 anys. De fet, d’aquests 814 reclusos, només n’hi ha 38 que siguin dones, i 496 tenen edats compreses dins aquella franja d’edat.

El més llegit

I després